1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 13 º

Companii

Nawaf Salameh, Alexandrion Group: Dacă vrem ca elevii să urmeze o şcoală, ei trebuie să ştie ce salariu vor primi când vor avea 20 de ani

Pentru a convinge tinerii să urmeze o şcoală, ei trebuie să ştie de acum ce salarii vor încasa când vor avea 20 de ani, a spus Nawaf Salameh, proprietarul Alexandrion Group, în cadrul unei conferinţe organizate ieri de Camera de Comerţ şi Industrie. Salameh a recomandat Camerei de Comerţ să strângă de la firmele din ţară informaţii despre salariile minime şi maxime pe care le oferă angajaţilor, şi apoi să facă publice aceste date. 

Dacă vrem ca elevii să urmeze o şcoală, ei trebuie să ştie acum ce salariu vor primi când vor avea 20 de ani. Astăzi e o ceaţă. Nimeni nu ştie cât vor primi. Camera de Comerţ a României, care are acces la toate firmele, poate să adune informaţii despre salariile minime şi maxime cu care sunt plătiţi angajaţii din economie şi de câţi specialişti e nevoie în fiecare domeniu. Aceste informaţii trebuie adunate într-un server şi apoi făcute publice pentru ca, de exemplu, inginerul să ştie că va fi plătit de la 2.000 de euro până la 5.000 de euro, a spus Nawaf Salameh, proprietarul Alexandrion Group, în cadrul conferinţei "Învăţământul profesional dual, soluţie pentru forţa de muncă necesară economiei reale", care a fost organizată ieri, 22 martie, de Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Opinie împărtăşită şi de Gabriel Mocanu, reprezentantul Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii.
"Problema principală pentru mine e cum să determin tinerii să vină să lucreze în construcţii. E o mare problemă. Dacă nu pot în acest sistem de învăţământ dual să creez un mecanism care să nască atractivitate către tânăr, să ştie ce câştigă el la 20 de ani când intră în piaţa muncii, am o mare problemă", a spus Gabriel Mocanu, reprezentantul Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii, în cadrul conferinţei organizate ieri de Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Nawaf Salameh a adăugat: "Există români care s-ar întoarce să muncească în România, dar nu ştiu cu cât vor fi plătiţi. Noi, la Alexandrion, am ajuns să aducem din Franţa angajaţi, pentru că românii angajaţi în acele posturi, cu acelaşi salariu, nu şi-au făcut treaba".

Citeşte şi Ambasada Austriei: firmele austriece din România şi-ar dori ca în învăţământul dual să existe mai multă practică decât şcoală


CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO