Nazare, către constructorii autostrăzii Timişoara-Lugoj: Vă recomand să nu intrați în vacanţă

Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, aflat, marţi, pe primul tronson al autostrăzii Timişoara - Lugoj, le-a recomandat constructorilor să nu intre în vacanţă până la formarea noului Guvern, el primind asigurări că pe tronson se va putea circula din vara acestui an.
Economica.net - mar, 01 mai 2012, 12:17
Nazare, către constructorii autostrăzii Timişoara-Lugoj: Vă recomand să nu intrați în vacanţă

Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, s-a aflat, marţi, pe primul tronson al autostrăzii care leagă Timişoara de Lugoj, el cerând constructorului să nu facă rabat de la calitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Am văzut că v-aţi ţinut de cuvânt cu asfaltul. A fost turnat la două săptămâni după vizita trecută. Până acum toată lumea se plângea de vreme, acum, la 22 de grade, nu mai poate să spună nimeni nimic de vreme. Cel mult, unii la Constanţa pe care i-am prins ieri bronzându-se. (…) Ştiţi foarte bine care a fost rugămintea pe care v-am adresat-o data trecută: nu faceţi rabat de la calitate. Ştiu că sunteţi avansaţi, ştiu că acesta este unul din loturile de autostradă care este avansat şi este foarte bine. Mă bucur că putem vorbi aici despre o deschidere la trafic înainte de termen, dar în acelaşi timp nu aveţi voie să faceţi rabat de la calitate”, s-a adresat Nazare şefului de şantier Şerban Şerbu.

„În vara aceasta noi dăm drumul la trafic fără nicio problemă”, a răspuns Şerbu.
Alexandru Nazare a adăugat că până la începutul verii va fi aprobat, la Bruxelles, proiectul şi pentru cel de-al doilea tronsol al autostrăzii.

„Am o veste foarte bună pentru Timişoara – Lugoj: că, din informaţiile pe care le am, la sfârşitul lunii mai,Comitetul de Monitorizare, care va avea loc aici, la Timişoara, cel târziu la începutul lunii iunie, ne va da o veste bună de la Bruxelles în privinţa aprobării proiectului (privind cel de-al doilea tronsol al autostrăzii – n.r.). Astfel, risipim orice fel de zvonuri de pierdere a finanţării pentru Timişoara – Lugoj şi mă bucur foarte mult că suntem într-un grafic în privinţa aprobării acestui proiect la Bruxelles tocmai pentru a da drumul la rambursare”, a spus ministrul.
Acesta le-a recomandat constructorilor să nu intre în vacanţă până la formarea noului Guvern şi le-a transmis că a dorit să îşi încheie mandatul aşa cum l-a început, pe şantier.

„Din punctul meu de vedere, eu am mai fost aici, dar şi pe alte tronsoane de autostradă, aceste lucrări trebuie monitorizate atent şi nu aş vrea să intraţi în vacanţă acum, până la preluarea mandatului de viitorul Guvern. (…) Eu o să îmi fac datoria până la capăt şi, aşa cum mi-am început mandatul, pe şantier, aşa vreau să mi-l şi termin şi cred că acesta este modul în care noi, miniştrii, putem să impulsionăm lucrările şi trebuie să impunem un anumit ritm tocmai pentru ca aceste lucrări de infrastructură sunt importante pentru noi”, a conchis Nazare.

Un reprezentant al firmei care oferă consultanţă pentru primul tronson al autostrăzii, Victor Dee, declara, recent, că primul tronson al autostrăzii Timişoara-Lugoj, în lungime de 9,5 kilometri, este finalizat în proporţie de 28 la sută, cu peste zece procente mai mult decât planul, termenul final de execuţie fiind fixat pentru aprilie 2013.
Valoarea primului tronson al Autostrăzii Timişoara-Lugoj este de 210.369.462, 74 lei (fără TVA), din care contribuţia Uniunii Europene este de 178.814.043,33 lei, iar contribuţia Guvernului României este de 31.555.419,41 lei.

Pe tronsonul de 9,5 kilometri de autostradă se vor construi patru poduri şi şase pasaje, dar şi un nod rutier.
Lucrările la acest prim tronson au început în octombrie 2011.

Autostrada Timişoara-Lugoj are o lungime totală de 35,125 de kilometri, iar valoarea totală a proiectului este de 1.421.992.279 lei, pentru suma de 983.780.843 lei fiind obţinută finanţare nerambursabilă a Uniunii Europene prin Fondul de Coeziune.

Autostrada Timişoara-Lugoj va face parte din coridorul IV Pan-European, menit să asigure conexiunea dintre statele membre ale Uniunii Europene şi cele aderate după 2004 şi 2007. Traseul coridorului este Dresden – Nurnberg – Praga – Viena – Bratislava – Gyor – Budapesta – Arad, apoi se ramifică în două: Timişoara – Deva – Sibiu – Piteşti – Bucureşti – Constanţa şi Timişoara – Drobeta Turnu Severin -Vidin – Sofia – Salonic.

Te-ar mai putea interesa și
Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la o valoare de piață de peste 81,6 milioane de euro și țintește la 150 de milioane de euro odată cu listarea pe piața principală a BVB, în 2026
Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la o valoare de piață de peste 81,6 milioane de euro și țintește ...
Compania de private equity ROCA Investments a ajuns la nivelul lui 2023 la o valoare de piață de 81,64 milioane euro, față de valoarea de 78,10 milioane euro raportată în urmă cu un an.......
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Bosch a finalizat investiția de 21,2 milioane de euro în extinderea Centrului de Inginerie de la Cluj-Napoca
Grupul Bosch, companie germană cu circa 10.000 de angajați în România, a inaugurat o nouă clădire dedicată Centrului ...
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi ...
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints AI
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints ...
După șase luni în care a derulat campanii pilot cu un număr limitat de branduri și agentii de media, Profi, rețeaua ...