Nazare: Compania Naţională de Autostrăzi nu se reorganizează deocamdată

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Alexandru Nazare a declarat miercuri, că nu va fi spartă în două entităţi Compania Naţională de Autostrăzi deoarece este în derulare procesul de absorbţie de fonduri europene pentru mai multe proiecte.
Economica.net - mie, 28 mart. 2012, 09:29
Nazare: Compania Naţională de Autostrăzi nu se reorganizează deocamdată

‘Nu reorganizăm Compania pentru că ne aflăm în mijlocul procesului de absorbţie a banilor europeni pe o serie de proiecte aflate în derulare, iar Fondul Monetar Internaţional nu acceptă schimbări în timpul derulării acestor proiecte’, a spus Nazare.

Ministrul a arătat că trebuie mare atenţie la deficitul bugetar şi în ceea ce priveşte proiectele derulate de comisionari angajaţi în contracte cu statul, deoarece autorităţile vor trebui să finanţeze de la buget diferenţele de sume care nu vor mai putea fi acoperite de dezvoltatori pe parcursul lucrărilor, scrie Agerpres.

‘În cazul unor asemenea situaţii trebuie examinate cu mare atenţie regulile Comisiei Europene şi înţelegerea la nivel european privind deficitele la nivelul ţărilor membre’, a spus ministrul.

În ceea ce priveşte licitaţiile pentru proiectele de infrastructură din România, ministrul Nazare a arătat că ‘este deschis participării oricăror companii din orice ţară ar fi acestea’, inclusiv din China.

Întâlnirea s-a desfăşurat în prezenţa preşedintelui FIC, Steven Van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank, bancă care finanţează proiecte importante pe segmentul corporate.

Potrivit unei Hotărâri de Guvern, Compania Naţională de Autostrăzi ar urma să fie dirijată în două entităţi distincte, una pentru întreţinere şi cealaltă pentru proiecte.

Consiliul Investitorilor Străini (Foreign Investors Council – FIC) reuneşte 130 de companii multinaţionale prezente în România, reprezentate la nivel de preşedinţi şi directori executivi, şi are ca scop elaborarea de documente de poziţie privind evoluţiile din diferitele sectoare economice, care ulterior sunt prezentate factorilor de decizie – Guvern, Parlament, Preşedinţie, cu scopul de a sprijini aceste instituţii în adoptarea celor mai bune decizii macroeconomice.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...