1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Nazare: Prin returnarea banilor GFR, Guvernul își asumă vina pentru eșecul privatizării CFR Marfă

Deputatul democrat-liberal Alexandru Nazare a afirmat marți că prin anunțul făcut de Ministerul Transporturilor privind returnarea garanției depuse de GFR, Guvernul își asumă vina pentru eșecul privatizării CFR Marfă.

22 oct, 2013 | Mediafax

"După cum știți, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a anunțat că banii în formă de garanție și cei virați în contul escrow de către GFR vor fi returnați de către Ministerul Transporturilor. Prin acest lucru, Ministerul Transporturilor și Guvernul USL nu fac decât să-și asume vina pentru eșecul acestei privatizări. Se vede, astfel, că acele condiții suspensive care au fost cuprinse în strategia de privatizare, după care preluate în contractul de privatizare semnat au făcut de așa natură încât operatorul privat ajuns până la finalul procedurii, GFR, să nu aibă nimic de suferit în cazul eșecului privatizării, în schimb, statul are foarte multe de suferit — pierde bani, pierde credibilitate și compromite de fapt un viitor demers în privința acestei privatizări", a declarat Nazare într-o conferință de presă, organizată la Parlament.

El a apreciat că gestul Ministerului Transporturilor este "inadmisibil".

"Mi se pare inadmisibil, după toată tevatura făcută în acest caz, să asistăm la un act cum am asistat astăzi, în care cu o seninătate de nedescris Ministerul Transporturilor returnează acești bani și mi se pare inadmisibil când vedem că se întâmplă acest lucru și nimeni nu este tras la răspundere", a spus democrat-liberalul.

PDL și PP-DD au depus marți la Camera Deputaților moțiunea simplă "CFR Marfă — cronica unei alte privatizări eșuate".

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a declarat marți că MT va returna garanția de 10 milioane de euro depusă de Grupul Feroviar Român pentru participarea la privatizarea CFR Marfă iar contul escrow de 20 de milioane de euro a fost deja deblocat.

'Garanția va fi returnată, așa cum au indicat și consultanții CFR Marfă, Mușat și Asociații și Deloitte. Contul escrow a fost deblocat iar garanția urmează să fie returnată mâine', a spus Mănescu.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO