Nazare: Vom aloca maximum un miliard de lei pentru întreţinerea drumurilor naţionale până în 2014

Ministerul Transporturilor va aloca maximum un miliard de lei pentru întreţinerea drumurilor naţionale din România în perioada 2012 - 2014, a declarat duminică, pentru AGERPRES, ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare.
Economica.net - Dum, 01 apr. 2012, 08:04
Nazare: Vom aloca maximum un miliard de lei pentru întreţinerea drumurilor naţionale până în 2014

‘Nu prea poţi să estimezi cât s-ar putea plăti, pentru că aceasta este o procedură de achiziţie şi ştiţi foarte bine că am avut experienţe variate din punctul ăsta de vedere. Deci să estimez cât ar fi, ar fi o speculaţie să spun acum cât ar putea să fie exact, dar suma de la care discutăm, pentru toată ţara practic, este de aproape un miliard de lei’, a declarat ministrul Transporturilor.

CNADNR organizează în prezent licitaţii pentru serviciile de întreţinere curentă a drumurilor naţionale şi în perioada 2012 – 2014 în zona Bucureştiului şi la alte trei direcţii de drumuri: Cluj, Craiova şi Braşov.

Valoarea totală a contractelor este de 205 milioane de euro, fără TVA, urmând ca în prima parte a anului să fie scoasă la licitaţie întreţinerea a 8.700 de kilometri de drumuri naţionale, potrivit anunţului companiei.

Noile contracte conţin clauze stricte pentru a asigura respectarea parametrilor de calitate. În acest sens, pentru neîndeplinirea totală a unei comenzi, prestatorul va plăti daune compensatorii în cuantum de 20% din valoarea comenzii, iar pentru neîndeplinirea parţială a unei comenzi prestatorul va plăti daune compensatorii în cuantum de 10% din valoarea comenzii.

Totodată, pentru neexecutarea totală a unei comenzi prestatorul va plăti daune compensatorii de 100.000 euro, iar în cazul unei defecţiuni prestatorul va înlocui utilajul defect în maximum două ore de la constatare.

Utilajele de deszăpezire (închiriate) vor fi dotate cu GPS (pentru monitorizare şi evidenţa activităţii) şi cu softul aferent, furnizând orele de funcţionare şi traseele parcurse, care vor fi ataşate la situaţiile de lucrări, mai prevede contractul cadru ce urmează să fie încheiat cu fiecare direcţie de drumuri.

Valoarea contractelor multianuale de întreţinere a drumurilor naţionale şi autostrăzilor din România în perioada 2008 – martie 2012 a depăşit un miliard de euro, din care au fost plătiţi efectiv 235 milioane euro până la finele anului 2010.

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...