1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

Finanţe şi bănci

Negocierile pentru vânzarea Bank of Cyprus România încep astăzi

Bank of Cyprus (BoC) România are activitatea suspendată încă două săptămâni, iar luni începe negocierile cu băncile care şi-au exprimat interesul pentru cumpărarea acesteia, se arată într-un comunicat al băncii.

08 apr, 2013 | Agerpres

'Banca Centrală a Republicii Cipru (BCC), în calitatea sa de autoritate de supraveghere şi rezoluţie, a decis prelungirea suspendării operaţiunilor sucursalei din România a Bank of Cyprus (BoC) pentru perioada cuprinsă între 8 aprilie - 22 aprilie a.c. inclusiv. Această prelungire este necesară pentru derularea negocierilor în scopul vânzării sucursalei din România, negocieri care încep luni, 8 aprilie a.c, cu băncile care şi-au exprimat interesul pentru cumpărarea acesteia. Banca Naţională a României a fost notificată în acest sens', se spune în comunicat.

Până la redeschiderea sucursalei BoC şi agenţiilor acesteia din România, clienţii pot folosi reţeaua de ATM-uri, iar pentru necesităţi deosebite sunt invitaţi să contacteze call-center-ul sucursalei BoC, scrie Agerpres.

'În conformitate cu Legea nr.17/2013 din Republica Cipru (Legea privind rezoluţia instituţiilor de credit şi a altor instituţii), Bank of Cyprus (BoC) a fost introdusă în procedură de rezoluţie (restructurare şi reorganizare). Măsurile de reorganizare ordonată a BoC sunt aplicate potrivit art.33 (alin.1) din Legea bancară din Cipru şi Directivei nr.2001/24/EC a Parlamentului European şi a Consiliului din 4 aprilie 2001', se mai spune în comunicat.

Banca Centrală a Republicii Cipru (BCC) a anunţat pe 1 aprilie că a decis suspendarea temporară, pentru o săptămână, a operaţiunilor din România ale Bank of Cyrus.

'Banca Centrală a Republicii Cipru (BCC), în calitatea sa de autoritate de supraveghere şi rezoluţie, a decis suspendarea operaţiunilor din România ale BoC pentru o perioadă de o săptămână, începând de astăzi, 1 aprilie 2013, în conformitate cu Legea nr.17/2013 din Republica Cipru, în vederea identificării unei soluţii de vânzare a acesteia. BNR a fost notificată în acest sens', se menţiona într-o notă a băncii

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO