1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 13 º

Companii

Negocierile pentru vânzarea Swan Office pornesc de la 31 de milioane de euro

Negocierea directă pentru vânzarea birourilor Swan Office din nordul Bucureştiului porneşte de la 31 de milioane de euro. 

16 feb, 2016 | | ECONOMICA.net

Adunarea creditorilor societăţii prin care a fost construit proiectul de birourui Swan Office din nordul Capitalei a aprobat valorificarea clădirii prin negociere directă. "Procedura de negociere va începe de la prețul stabilit în raportul de evaluare, respectiv valoarea de vânzare forțată 31.134.166 euro, iar activul nu va putea fi valorificat sub nivelul minim acceptat de către creditori", se arată în raportul lunar de activitate al Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR), potrivit datelor puse la dispoziţia ECONOMICA.NET de către Termene.ro. 

Interesat de achiziţia proiectului de birouri este dezvoltatorul de spaţii industriale şi logistice CTP. Oficial, reprezentanţii CITR au precizat pentru ECONOMICA.NET la începtul acestui luni că nu a fost depusă nicio ofertă fermă de achiziţie. 

Firma Swan Property, prin care a fost construit proiectul, a intrat în insovenţă în 2013. Proiectul a fost dezvoltat de compania londoneză Chayton Capital LLP, care a accesat în 2008 un credit cu o valoare de 92,7 milioane de euro de la UniCredit AG şi Volksbank AG.

De-a lungul timpului au fost organizate mai multe licitaţii pornind de la preţul de 42,7 milioane de euro. Treptat, acest preţ a tot scăzut. Anul trecut, adunarea creditorilor a aprobat ca preţ minim de valorificare a proiectului Swan Office & Technology Park suma de 20,6 milioane de euro.

Anul trecut, omul de afaceri Ioannis Papalekas, care controlează compania Globalworth, a declarat că a vrut să cumpere clădirea de birouri, pentru care a oferit 17 milioane de euro, însă un alt potenţial cumpărător a oferit 25 de milioane de euro, după care s-a retras.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO