Negoiţă ridică 5.000 de locuinţe sociale în locul mallului promis de milionarii Hergan şi Pomponiu

Primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Sorin Negoiță, vrea să cumpere terenuri pentru construcția a 5.000 de locuințe sociale pentru tineri. Preţurile de vânzare, pentru cei interesaţi, vor fi de 500 de euro pe mp.
Andrada Ghira - Dum, 03 mart. 2013, 17:54
Negoiţă ridică 5.000 de locuinţe sociale în locul mallului promis de milionarii Hergan şi Pomponiu

Primarul Robert Negoiţă, familiarizat cu investiţiile imobiliare, vrea să construiască nu mai puţin de 5.000 de locuinţe sociale şi pentru tineri. Şi pentru asta are nevoie de terenuri, identificate deja.

Comisa pentru identificarea şi evaluarea pe piaţa imobiliară a unor imobile/terenuri/construcţii situate pe raza administrativ teritorială a Sectorului 3 a identificat două terenuri de la aceeaşi adresă pentru viitorul proiect imobiliar: Bd. Theodor Pallady nr. 50.

Unul dintre terenuri aparţine firmei Cascade Development Consult, ai cărei asociaţi sunt milionarii Alexander Hergan şi Romeo Pomponiu. Al doilea teren aparţine societăţii Chimopar SA şi are 80.000 mp.

„Ofertele eligibile aparţin companiilor Cascade Development ­­­­Consult SRL care deţine un teren cu suprafaţa de 125.000 mp, cu un preţ de 50 Euro/mp (faţă de 89 Euro/mp cât a fost comunicat iniţial), situat în bd. Theodor Pallady nr. 50 şi Chimopar S.A. care deţine un teren cu suprafaţa de 80.000 mp, cu un preţ de 63 Euro/mp (faţă de 250 Euro/mp cât a fost comunicat iniţial), situat, de asemenea, în bd. Theodor Pallady nr. 50″, se arată în anunţul primăriei.

Locuinţe sociale în loc de mall

Pe terenul deţinut de firma controlată de Hergan şi Pomponiu era planificată dezvoltarea centrului comercial Pallady Shopping Center, anunţat la începutul lui 2010. Investiţia anunţată a fost de 80 de milioane de euro şi trebuia finalizată anul acesta. Dacă primarul Negoiţă îi va scăpa de milionari de acest teren, atunci va plăti un preţ de 6,25 milioane de euro.

Celălalt teren, aflat în apropierea celui deţinut de Hergan şi Pomponiu, aparţine Chimopar, deţinută de omul de afaceri libanez Jaffal Imad, care în toamna lui 2011 a vâdut o parte din platforma industrială – 35 de hectare, către societatea Maveco Holding din Cipru, pentru suma de 18 milioane de euro, fără TVA.

Preţ: 500 de euro/mp

Pentru a administra bunurile imobile ale domeniului public şi privat de pe raza primăriei, Negoiţă a dispus în luna decembrie a anului trecut înfiinţarea unei societăţi: Locuinţe Sector 3 S.R.L.

„Terenurile avute în vedere în acest moment permit construirea a peste 5.000 de locuinţe, care vor fi finalizate în etape. Primele vor putea fi date în folosinţă în cursul anului 2014. Preţul mediu construit va fi de aproximativ 500 euro/mp pentru beneficiarii interesaţi în achiziţionarea acestora”, se mai arată în anunţul primăriei, care nu face nicio referire care ar putea fi sursele de finanţare.

Cine sunt Hergan şi Pomponiu

Alexander Hergan este unul dintre cei mai dicreţi investitori imobiliari de pe piaţa din Bucureşti. Acesta deţine mai multe firme prin intermediul Avrig 35, o parte din ele cu probleme, şi a vândut clădirea de birouri Charles de Gaulle Plaza cu 85 de milioane de euro, dar şi mallul IRis Shopping Center din Titan cu 140 de milioane de euro. În 2010 a vândut şi proiectul Iris Shopping Center din Piteşti către fondul de investiţii sud-african NEPI pentru 21 de milioane de euro. Compania Avrig 35 deţine 100 de terenuri în Capitală şi în ţară.

Romeo Pomponiu este directorul general şi acţionar al retailerului Steilmann şi deţine clădirea de birouri River Plaza.  În 2010, Forbes estima averea omului de afaceri la 17-18 milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
BEI și FEI vor oferi sprijin României pentru consolidarea investițiilor făcute prin intermediul Facilității pentru Recuperare şi Rezilienţă
BEI și FEI vor oferi sprijin României pentru consolidarea investițiilor făcute prin intermediul Facilității pentru ...
Noua investiţie pentru îmbunătăţirea finanţării afacerilor, acţiunilor climatice şi a investiţiilor digitale în România, în cadrul Facilităţii UE de Redresare şi Rezilienţă, va fi......
Patru state din Uniunea Europeană vor să construiască în Marea Nordului centrale eoliene care crească de zece ori capacitatea eoliană offshore a blocului comunitar
Patru state din Uniunea Europeană vor să construiască în Marea Nordului centrale eoliene care crească de zece ori capacitatea ...
Germania, Belgia, Ţările de Jos şi Danemarca s-au angajat să construiască o capacitate de energie eoliană de cel puţin ...
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu 40% în primele patru luni din an
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu 40% în primele patru luni din an
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu aproape 40% în primele patru luni ale acestui an, indică datele preliminare ...
Compania germană Uniper va continua să importe gaze naturale din Rusia încă un deceniu
Compania germană Uniper va continua să importe gaze naturale din Rusia încă un deceniu
Grupul german Uniper SE intenţionează să menţină importurile de gaze naturale din Rusia încă un deceniu, chiar dacă ...