1EUR = 4.7834 RON | Bucureşti 9 º

Companii

Negrescu: Din 1 iulie, România îşi exercită din umbră rolul preşedinţiei Consiliului UE în mandatul Austriei

România îşi exercită deja, începând din 1 iulie, din umbră, rolul preşedinţiei la Consiliul Uniunii Europene, pe durata mandatului Austriei, a declarat, luni, într-o conferinţă de specialitate, Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

02 iul, 2018 | Agerpres

'Suntem pregătiţi pentru acest moment al Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Începând de ieri (1 iulie 2018, n.r) vom exercita rolul preşedinţiei din umbră pe perioada preşedinţiei Austriei şi, în consecinţă, vom fi foarte prezenţi acolo pe dosarele cele mai importante. Mizele sunt mari nu numai pentru România, ci şi pentru Uniunea Europeană. Este important pentru noi să fim conştienţi că poate nu toată lumea şi-ar dori ca preşedinţia României să fie una de succes. Ne dorim o preşedinţie axată pe cetăţean şi plecând de la această premisă sectorul energiei atinge puncte care, cu siguranţă, influenţează viaţa de zi cu zi a cetăţeanului. Vorbim din ce în ce mai mult de consumatorul vulnerabil', a spus Negrescu.

Ministrul a precizat, totodată, că preşedinţia României la Consiliul UE are patru axe importante, respectiv economică, a siguranţei, acţiunii globale şi sociale.

'Preşedinţia României are patru axe importante: economică, a siguranţei, acţiunii globale şi socială. Plecând de la aceste patru axe, cu siguranţă putem să vorbim în perioada următoare despre ce putem să facem împreună pentru a vorbi despre potenţialul sectorului energetic. Preşedinţia austriacă începe cu 170 de dosare legislative, iar România va trebui să finalizeze dosarele restante. Avem nevoie pentru o preşedinţie de succes de un dialog constant, de maturitate, profesionalism', a afirmat Victor Negrescu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO