Negriţoiu, ING: Băncile care majorează comisioanele vor pierde clienţi

Băncile care majorează comisioanele vor pierde clienţi, pentru că aceştia se vor duce acolo unde se sunt mai bine trataţi şi au costuri mai mici, a declarat directorul general al ING Bank România, Mişu Negriţoiu
Economica.net - mie, 11 apr. 2012, 11:42
Negriţoiu, ING: Băncile care majorează comisioanele vor pierde clienţi

„Piaţa bancară locală este foarte competitivă. Raporatele noastre arată că clienţii se duc acolo unde se simt mai bine, unde sunt mai bine trataţi, unde au costuri mai mici. Multe comisioane vor trebui să scadă pentru că serviciile pe care ca bancă le acorzi clienţilor sunt mai puţine şi te costă mai puţin. Serviciile bancare trebuie să te coste mai puţin în România, în continuare”, a spus Negriţoiu, prezent la lansarea unei platforme educative dedicată serviciilor de internet banking.

El a adăugat că platforma ING Bank va permite clienţilor să compare serviciile furnizate de bancă cu ale altor jucători de pe piaţă şi să decidă în cunoştinţă de cauză.

Denumit www.ebank-ing.ro, noul site explică produsele şi serviciile de internet banking ale ING Bank şi cum funcţionează acestea.

Prin intermediul secţiunii „e-ducativ”, site-ul prezintă un dicţionar de e-banking care include o gamă largă de definiţii pentru termenii din domeniu şi articole pe teme de internet banking.

De asemenea, pltaforma prezintă un istoric care să familiarizeze cititorii cu modul în care au evoluat în timp produsele şi serviciile de internet banking în secţiunea „e-storic” şi, în plus, invită utilizatorii să ofere sugestii sau să lanseze subiecte de discuţie prin intermediul secţiunii „e-xprimă-te”.

„Ştim că produsele bancare pot fi uneori o ecuaţie de neînţeles, a cărei complexitate dă bătăi de cap clienţilor. Este motivul pentru care ING Bank s-a concentrat mereu pe lansarea de produse inovatoare, uşor de înţeles şi de folosit, care să ofere cât mai multă flexibilitate. Dacă recent am lansat versiunea Home’Bank pentru telefoane inteligente şi facilitatea Fast Pay pentru cei deja familiarizaţi cu noile tehnologii, acum lansăm o platforma educativă care detaliază într-un limbaj prietenos produsele, serviciile şi termonologia de internet banking. Site-ul www.ebank-ing.ro se adresează celor care doresc să-şi simplifice viaţa şi să economisească timpul dedicat administrării finanţelor personale”, a declarat director ING Retail Banking, Maria-Cristina Matei.

ING este prima instituţie bancară care a introdus în România, în 1995, servicii de plăţi electronice pentru companii – ING Multicash şi, ulterior, în 2006 a introdus un serviciu de plăţi electronice pentru persoane fizice – ING Home’Bank, prin care clienţii puteau să efectueze operaţiuni bancare fără numerar, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, doar cu ajutorul unui calculator conectat la internet.

Potrivit reprezentanţilor ING Bank, iniţiativa lansării unui site educativ dedicat internet banking reprezintă un pas firesc în continuarea dezvoltării şi creşterii gradului de utilizare a acestui mediu.

Conform studiilor de piaţă, românii utilizează din ce în ce mai mult internetul, dar nu au încă suficiente informaţii pentru a face şi operaţiuni bancare pe internet în aceeaşi măsură.

Astfel, rapoarte Eurostat şi Gfk arată că 47% dintre români utilizează activ internetul pentru a face diferite operaţiuni şi 58% din populaţia bancarizată utilizează internetul.

În acelaşi timp, potrivit ultimului studiu al Asociaţiei Române a Băncilor, la finalul anului 2011, 83% dintre respondenţi nu cunoşteau serviciile de internet banking, iar 90% dintre aceştia nu ştiau ce presupune mobile banking.

Cele două tipuri de servicii se numără printre cel mai puţin cunoscute produse bancare în rândul românilor, în pofida tendinţei de creştere a ratei de utilizare a noilor tehnologii şi a internetului.

Prezentă în România din 1994, ING Bank are 207 unităţi bancare pentru companii şi persoane fizice şi este parte a ING Group (Olanda), instituţie financiară internaţională care oferă servicii bancare, de asigurări şi de management al activelor unui număr de peste 60 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din 50 de ţări.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...