Neimpresionaţi de noua inculpare, susţinătorii lui Trump denunţă o decizie politică

Inculparea fostului preşedinte american Donald Trump pentru încercare de a modifica în favoarea sa rezultatele alegerilor din 2020 este poate fără un fapt precedent în analele istoriei SUA, dar nu pare să-i fi clintit de pe poziţii pe alegătorii republicani ferm decişi să-i susţină candidatura pentru încă un mandat la Casa Albă, relatează joi agenţia Reuters.
AGERPRES - joi, 03 aug. 2023, 12:23
Neimpresionaţi de noua inculpare, susţinătorii lui Trump denunţă o decizie politică

Nu doar că aceşti alegători sunt gata în continuare să-l sprijine pe Trump la alegerile prezidenţiale de anul viitor – fiind candidatul nr. 1 la nominalizarea republicană pentru a-l înfrunta apoi pe democratul Joe Biden -, dar unii dintre ei afirmă că intenţionează să contribuie financiar la apărarea sa în justiţie în faţa a ceea ce consideră a fi acţiuni motivate politic.

„Vor să-l vadă plecat şi ştiu că se tem de el”, spune Robin Bartholomew, în vârstă de 66 de ani, din statul Iowa, unde va avea loc anul viitor prima cursă pentru nominalizarea republicană. „Consider că toate inculpările sunt o încercare după alta de a scăpa de el”.

Sondajele de opinie de pe plan naţional indică un sprijin covârşitor pentru un nou mandat Trump în rândul republicanilor. Peste zece alegători republicani intervievaţi miercuri au declarat unanim că noile acuzaţii aduse fostului preşedinte nu le vor afecta opţiunea electorală pentru 2024. Aceşti alegători par să accepte cele susţinute de Trump, care spune că este vizat de democraţi pentru că reprezintă o ameninţare politică.

„Totul e politic”, a conchis şi Bruce Silver, în vârstă de 68 de ani, din Carolina de Sud, tot unul din primele state care vor organiza alegeri pentru nominalizarea candidatului republican. „Această inculpare este o idioţenie totală pentru că toată lumea are libertate de exprimare şi (Trump) nu a făcut nimic ilegal din punctul meu de vedere”.

Acesta a mai spus că donează cu regularitate pentru Trump, care „merită o apărare bună”.

„Singura situaţie în care aş vota pentru altcineva decât Trump ar fi ca el să fie eliminat înainte de alegerile primare şi nu văd să se întâmple asta”, a adăugat Silver.

Brian Demer, în vârstă de 45 de ani, din Virginia, a descris noua inculpare a lui Trump drept „încă un exemplu de încercare de a distrage atenţia cetăţenilor de la ce se întâmplă”. „Aşa că acest lucru nu-mi va afecta votul”, a spus Demer.

Potrivit unui sondaj New York Times/Siena ale cărui rezultate au fost publicate săptămâna aceasta, dar înaintea anunţului privind noua inculpare a lui Trump, acesta este opţiunea nr. 1 pentru funcţia de preşedinte pentru 54% dintre alegătorii republicani, cu mult înaintea următorului candidat la nominalizarea republicană, guvernatorul de Florida Ron de Santis. Mai puţin de 20% au apreciat că Trump a încălcat legislaţia federală.

Alegătorii republicani care au discutat cu Reuters nu au părut impresionaţi de argumentele rivalilor lui Trump potrivit cărora acesta din urmă ar pierde o nouă cursă împotriva lui Biden, în noiembrie 2024.

„Dacă i se va întâmpla ceva rău (lui Trump) şi nu va mai putea candida la preşedinţie, va trebui bineînţeles să caut o alternativă. Dar altfel nu”, a afirmat un alt alegători, Steven Wolverton, de 57 de ani, din Michigan.

Sharon Young, în vârstă de 27 de ani, din Virginia, a explicat în ce o priveşte că principalul său interes ca alegător este economia şi din acest motiv înclină să-l susţină pe Trump, chiar dacă acesta „nu ştie să-şi ţină gura când e nevoie”.

„Când a fost preşedinte, familia mea trăia mult mai confortabil decât acum şi câştigam mai puţin decât acum”, a spus Young.

„Sincer personal nu cred că (Trump) a incitat la ceva”, a mai adăugat ea.

Te-ar mai putea interesa și
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Fratele geamăn al SUV-ului Dacia produs în România și comercializat în Uniunea Europeană, Renault Duster tocmai a fost lansat pe piața turcă, țară în care va fi și asamblat....
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală ...
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...