1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Imperiul lui Nelu Iordache se prăbuşeşte: Romstrade a intrat în insolvenţă

Două dintre firmele omului de afaceri Nelu Iordache au intrat în insolvenţă: compania de taxi aerian Romstrade Logistic Expres SRL şi chiar Romstrade SRL, cunoscuta firmă de construcţii de autostrăzi.

Tribunalul Giurgiu a decis ieri deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva SC Romstrade SRL şi împotriva Romstrade Logistic Expres SRL. 

Tribunalul Giurgiu a numit administrator judiciar provizoriu în ambele cazuri (până la data primei adunări a creditorilor) societatea profesională Casa de Insolvenţă Transilvania - Filiala Bucureşti SRPL, cu o retribuţie de 3000 lei de lei pe lună, exclusiv TVA care va fi achitată din averea debitorului.

Deciziile Tribunalului Giurgiu sunt definitive, cu drept de recurs în 7 zile de la comunicare şi pot fi consultate aici şi aici.

Prăbuşirea firmei de taxi aerian Romstrade Logistic Expres SRL

Tribunalul Giurgiu a deschis ieri procedura generală a insolvenţei împotriva firmei de taxi aerian deţinută de omul de afaceri Nelu Iordache, Romstrade Logistic Expres SRL, la cererea creditoarei SC DHL Internaţional România SRL.
Tribunalul Giurgiu ridică în totalitate dreptul de administrare al debitorului (Romstrade Logistic Expres SRL ), odată cu desemnarea administratorului judiciar.


Tribunalul Giurgiu dă dispoziţie tuturor băncilor la care Romstrade Logistic Expres SRL are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără ordin al judecătorului sindic (adică judecătorul care pronunță și judecă hotărârea de deschidere a procedurii de insolvență) sau administratorului judiciar, obligaţia de înştiinţare a băncilor revenind administratorului judiciar.

Tribunalul mai obligă debitoarea (Romstrade Logistic Expres SRL) să pună la dispoziţia administratorului judiciar (Casa de Insolvenţă Transilvania) informaţiile cu privire la activitatea firmei, precum şi lista transferurilor patrimoniale efectuate în cele 120 zile anterioare deschiderii procedurii.

Prăbuşirea firmei de construcţii Romstrade SRL

Tot ieri, Tribunalul Giurgiu a decis deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva SC Romstrade SRL, firmă deţinută de Nelu Iordache, la cererea formulată de creditoarea SC Agroindustrial Construct SRL. Puteţi consulta aici decizia Tribunalului Giurgiu.

Tribunalul Giurgiu a fixat termen-limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii Romstrade şi Romstrade Logistic Expres SRL 25 ianuarie 2013. 

Tribunalul a fixat în cele două dosare 25 martie 2013 ca termen în primele şedinţe publice.

Omul de afaceri Nelu Iordache, creditat cu o avere de 70-75 de milioane de euro, este cercetat penal. Tribunalul Bucureşti a decis, în 2 decembrie, arestarea sa preventivă pentru 29 de zile, la propunerea procurorilor DNA care îl cercetează pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocaţi pentru construirea autostrăzii Nădlac-Arad, delapidare, fals în înscrisuri şi spălare de bani.

Puteţi citi aici, în detaliu, cum au evoluat afacerile lui Nelu Iordache, care a fost, la un moment dat, cel mai important asfaltator din România.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO