Nemţii de la Draxlmaier caută 500 de specialişti pentru noua fabrică de la Piteşti

Dräxlmaier Group, unul dintre cei mai importanţi producători de sisteme de cablaje pentru industria auto mondială şi un important angajator în România, a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă, deschiderea unei noi companii în România şi deschiderea unui punct de lucru la Piteşti pentru care caută recrutarea a 500 de specialişti.
Economica.net - mar, 29 apr. 2014, 10:39
Nemţii de la Draxlmaier caută 500 de specialişti pentru noua fabrică de la Piteşti

Noua societate comercială, care va avea sediul în Timişoara, continuă strategia de dezvoltare a grupului german Dräxlmaier în România, iniţiată în 2013 prin extinderea fabricilor de la Braşov şi Satu Mare.

Potrivit companiei germane, prin intermediul noii entităţi, care se numeşte Sisteme de Producţie Cablaje SRL, se va deschide un punct de lucru la Piteşti, unde vor fi produse piese de schimb şi cablaje pentru unul dintre cei mai mari constructori de maşini din lume. În acest context, în următoarea perioadă, noua fabrică va recruta aproximativ 500 de specialişti.

‘Decizia de extindere a grupului Dräxlmaier în România este firească în contextul experienţei pozitive pe care o avem aici de peste 20 de ani. Grupul nostru operează într-o piaţă extrem de complexă din industria auto şi, prin urmare, trebuie să rămână competitiv şi, în acelaşi timp, să menţină aceleaşi standarde înalte de calitate. Specialiştii din România sunt cei care au demonstrat, în repetate rânduri, că investiţiile grupului merită să fie direcţionate aici. Suntem convinşi că şi această nouă companie va confirma încă o dată calitatea profesională şi umană a specialiştilor români şi că succesul ei va fi cel puţin egal cu al altor companii din grup, deschise recent şi în alte ţări din lume’, afirmă Peter Wocheslander, directorul companiei Sisteme de Producţie Cablaje SRL.

Grupul Dräxlmaier şi-a început activitatea în România în anul 1993 prin fabrica din Piteşti, iar în prezent are peste 14.000 de angajaţi în cele 5 arii de producţie care sunt, de asemenea, şi centre de dezvoltare: Piteşti, Satu Mare, Timişoara, Hunedoara şi Braşov.

În Piteşti, complementar cu activităţile de producţie, a fost dezvoltat şi un important centru de dezvoltare în domeniul ingineriei şi IT, care acordă suport nu numai companiei locale, dar şi întregului concern.

Grupul german, fondat în 1958, cu sediul în Germania, furnizează celor mai importanţi producători de automobile sisteme de cablaje moderne, interioare luxoase şi componente electrice şi electronice. Compania are peste 50.000 de angajaţi în mai mult de 60 de fabrici din peste 20 de ţări.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...