1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Nemţii îşi securizează poziţia în cel mai sărac cartier din Bucureşti. Kaufland vine în Ferentari, Lidl în Rahova

Kaufland şi Lidl, cele două reţele de retail operate de grupul german Lidl&Schwarz vor inaugura în următoarea perioadă câte un magazin în cele mai sărace zone din sectorul cinci al Capitalei. 

01 iun, 2016 | | ECONOMICA.net

Kaufland, cel mai mare retailer alimentar din România, cu afaceri estimate la peste 2 miliarde de euro, va scrie istorie în Bucureşti la sfârşituil lunii iunie când va inaugura primul hipermarket din cel mai rău famat cartier al Capitalei - Ferentari. 

Pe Calea Ferentari nr 62, la câteva sute de metri de intersecţia cu Şoseaua Sălaj, şi în jur de 2,5 kilometri (5-7 minute de mers cu maşina) de polul sărăciei bucureştene, strada Toporaşi, retailerul german va inaugura al 12-lea magazin din Capitală, al 109-lea la nivel naţional şi al doilea din sectorul cinci, după unitatea Vulcan.

'Venitul mediu pe cap de locuitor era în 2014, potrivit unor studii ale companiei de consultanţă DTZ Echinox, de 546 de euro pe lună, cel mai mic dintre toate sectoarele. Spre comparaţie, Sectorul 1 al Capitalei avea populaţia cu cele mai mari venituri, de 797 de euro pe cap de locuitor.

Potrivit Planului Urbanistic Zonal aprobat de Primăria Municipiului Bucureşti, magazinul va avea o suprafaţă totală de 13.358 de mp. şi va include parterul plus un etaj.

Lidl intră în inima Rahovei

La rândul său, Lidl, brand operat tot de Lidl& Schwarz, are în construcţie un supermarket standard pe strada Teiuş nr. 2, în zona Mărgeanului, pe care îl va inaugura până la finele acestui an. Magazinul este la aproximativ trei minute de mers cu maşina de Cora Alexandriei.

Acesta va fi al treilea supermarket sub bannerul Lidl din sectorul cinci al Capitalei, după ce nemţii au pătruns treptat în zonă începând cu finele lui 2009, înainte de preluarea lanţului Plus de la Tengelmann. Atunci au cumpărat de la producătorul Pepsi Americas un teren de aproximativ 11.000 de metri pătraţi situat la graniţa dintre Rahova şi Ferentari, pe strada Doina. Unitatea s-a deschis efectiv în februarie 2012 şi şi-a împărţit consumatorii cu supermarketul Penny de pe strada Năsăud.

Ulterior, în noiembrie 2014, discounterul a inaugurat o a doua unitate în sectorul cinci, pe strada Sergent Niţu Ion, la graniţa cu cartierul Drumul Taberei din Sectorul 6. 

Concurenţă limitată

Pe segmentul magazinelor de mari dimensiuni, singurii concurenţi ai Kaufland din zonă sunt francezii de la Carrefour, care au deschis în 2014 o unitate pe platforma Vulcan, la aceeaşi adresă unde se află Kaufland Sebastian, şi Cora, care operează un magazin la ieşirea din oraş, pe Şoseaua Alexandriei. 

Operatorii de supermarketuri care au intrat în zonă sunt însă mai mulţi. Profi are astfel două magazine în zonă, pe Calea Rahovei nr. 355 şi şoseaua Sălaj, în timp ce Mega Image operează o unitate pe Calea Rahovei nr 299, una pe strada Malcoci şi una pe strada Prelungirea Ferentari nr. 52-60, într-un spaţiu ocupat iniţial de către Profi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO