1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Nemţii de la Nexans Autoelectric vor construi o fabrica la Târgu-Jiu. Vor face cablaje auto pentru Daimler

Concernul german Nexans Autoelectric va construi la Târgu-Jiu, pe un teren de 4 hectare amplasat în zona de nord, o fabrică ce va produce cablaje pentru compania Daimler, scrie Agerpres. Investitorii vor concesiona terenul aflat în proprietatea Primăriei Târgu-Jiu pe o perioadă de 49 de ani.

20 apr, 2015 | Agerpres

Conducerea Primăriei municipiului Târgu-Jiu va semna în cursul acestei săptămâni cu reprezentanţii firmei germane Nexans Autoelectric contractul de realizare a viitoarei fabrici de cablaje auto, investiţie ce va genera circa două mii de locuri de muncă, a declarat luni primarul Florin Cârciumaru.

Potrivit acestuia, în lunile următoare vor fi demarate lucrările pentru introducerea utilităţilor în zona unde va fi ridicată fabrica, iar construcţia clădirii va fi începută în luna septembrie, urmând ca inaugurarea să aibă loc la sfârşitul anului.

'În procent de 99,9% suntem aproape de semnarea contractului de concesionare cu partenerul din Germania. Acest lucru se va întâmpla în această săptămână. Din momentul în care se va semna contractul de concesionare a suprafeţei de 4 hectare, noi vom demara lucrările pentru introducerea utilităţilor. Vom amenaja drumul de acces, vom introduce reţeaua de apă şi canalizare şi reţeaua electrică. Mai dificil va fi cu reţeaua de gaze, dar se va rezolva şi această problemă. Obligaţia primăriei, conform contractului, este ca până în luna septembrie să finalizeze introducerea utilităţilor. Investitorii germani vor trebui să facă demersurile pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiile. Totodată, ei vor trebui să demareze lucrările începând cu luna septembrie sau chiar mai devreme, urmând ca fabrica de cabluri să fie finalizată până la sfârşitul anului 2015', a spus Florin Cârciumaru.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO