1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Companii

NEPI a atras 100 de milioane de euro pentru investiţii imobiliare

Fondul sud-african NEPI, unul dintre cei mai activi investitori de pe piaţa imobiliară românească, a atras aproximativ 100 milioane euro printr-o majorare de capital, bani care vor fi utilizaţi pentru finanţarea de proiecte imobiliare.

04 aug, 2014 | Mediafax

"NEPI a încheiat oferta ABB anunţată astăzi, 4 august 2014. Datorită cererii puternice, majorarea de capital s-a făcut pentru aproximativ 1,4 miliarde ranzi sud-africani (aproximativ 100 milioane euro). La acest nivel, oferta desfăşurată pe Bursa din Johannesburg a fost suprasubscrisă. (...) În data de 11 august 2014 se vor emite 15.041.885 noi acţiuni NEPI. După admitere, capitalul social emis şi vărsat al companiei va creşte la 240.161.543 acţiuni ordinare cu drept de vot", se arată într-un comunicat al NEPI transmis Bursei de Valori Bucureşti, citat de Mediafax

Noile acţiuni vor fi emise la preţul de 95,5 ranzi sud-africani pe acţiune (6,66 euro/acţiune), cu un discount de 0,65% faţă de preţul mediu ponderat din ultimele 30 zile sau 3,51%, luând în calcul preţul de închidere anterior, din data de 1 august.

NEPI a anunţat luni dimineaţă că a lansat o ofertă accelerată de vânzare de acţiuni în cadrul unei majorări de capital, operaţiune prin care urmărea atragerea a circa 80 milioane de euro.

"Încasările aferente majorării de capital se vor folosi pentru a finanţa parţial proiectele de dezvoltare existente, precum şi potenţiale oportunităţi de achiziţii şi dezvoltări. Acest lucru este în conformitate cu strategia companiei de a se concentra pe oportunităţi care conduc la maximizarea pe termen lung a câştigurilor recurente pe acţiune atribuibile acţionarilor. Majorarea de capital, desfăşurată pe Bursa din Johannesburg va fi implementată printr-o ofertă de acţiuni tip accelerated book build la care vor putea participa doar investitorii publici", se arată într-un comunicat al NEPI transmis Bursei de Valori Bucureşti.

NEPI este primul fond de investiţii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucureşti, pe segmentul de piaţă creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursa de valori de la Londra, pe segmentul AIM.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO