NEPI a atras de la acţionari 130 milioane euro, dublu faţă de cât viza iniţial

Dezvoltatorul imobiliar NEPI a atras în urma unei oferte de majorare de capital derulată luni 130 de milioane de euro, de două ori mai mult decât suma vizată iniţial, de aproximativ 65 de milioane de euro, o parte a fondurilor urmând să fie folosită pentru a refinanţa achiziţia Auchan Titan Shopping Centre din Bucureşti, anunţată la finele lunii august, potrivit Mediafax.
Economica.net - lun, 05 oct. 2015, 17:38
NEPI a atras de la acţionari 130 milioane euro, dublu faţă de cât viza iniţial

„Datorită cererii puternice, majorarea de capital s-a făcut pentru 2 miliarde ranzi sud-africani (aproximativ 130 milioane euro), oferta fiind suprasubscrisă. Noile acţiuni NEPI emise investitorilor din registrul de acţiuni din Africa de Sud – JSE vor avea preţul de 135 ranzi sud-africani pe acţiune, reprezentând un discount de 1% faţă de preţurile medii ponderate din ultimele 30 zile, respectiv un discount de 4,5% luând în calcul preţurile de închidere anterioare, din dată de 2 octombrie”, se arată într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), citat de Mediafax.

Fondul a anunţat luni dimineaţă o majorare de capital pentru atragerea sumei de 1 miliard de ranzi sud-africani (aproximativ 65 milioane de euro), pe bursa de la Johannesburg (Africa de Sud). Compania este listată secundar la bursa de la Bucureşti.

„Încasările aferente vendor consideration placing-ului se vor folosi pentru a refinanţa achiziţia anunţată recent de către companie, respectiv Auchan Titan Shopping Centre în Bucureşti”, a informat NEPI.

Compania a notat luni dimineaţă că îşi rezervă dreptul de a creşte majorarea de capital propusă, în funcţie de cerere, dar şi de a o închide oricând după deschidere.

NEPI a cumpărat în august Centrul Comercial Auchan Titan de la nemţii de la Aberdeen Asset Management pentru 86 milioane euro, care include şi preluarea unor datorii.

Proiectul comercial aflat în cartierul bucureştean Titan are o suprafaţă de aproape 44.730 de metri pătraţi şi are ca ancoră magazinul Auchan Titan, considerat a fi cel mai bun al reţelei franceze de pe piaţa locală. Proiectul a fost dezvoltat în 2 etape.

Prima faza a fost deschisă în 2007 şi a inclus un hypermarket Auchan şi o galerie comercială. Proprietatea a fost extinsă şi reconfigurată în anul 2009 prin suplimentarea ofertei centrului cu noi magazine de îmbrăcăminte și zona de divertisment.

Centrul comercial are şi un cinematograf cu şapte ecrane.

Preţul a fost plătit în numerar din resursele proprii NEPI.

Firma Degi Titan, pe care este înregistrat proiectul comercial dinTitan, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 43,7 milioane de lei, similară cu cea din 2013, în timp ce profitul net s-a ridicat la 1,3 milioane de lei, aproape la jumătate faţă de 2013, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...