1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

Companii

NEPI a cumpărat mallul Shopping City din Sibiu cu 100 de milioane de euro

Fondul de investiţii sud-african NEPI a anunţat achiziţia centrului comercial Shopping City Sibiu pentru 100 de milioane de euro şi semnarea unui acord pentru cumpărarea participaţiei de 30% deţinută de austriecii de la Real4You în Mega Mall din Bucureşti. 

28 iun, 2016 | | ECONOMICA.net

La trei ani de la o dispută între proprietarii mallului din Sibiu şi NEPI, fondul de investiţii sud-african a reuşit să cumpere Shopping City Sibiu de la Argo Group. NEPI anunţase încă din 2013 decizia de a achiziţiona drepturile ce decurg din contractele de finanţare, pentru o parte din împrumutul neachitat în legătură cu mallul din Sibiu.

"După finalizarea achiziţionării datoriei din Sibiu, NEPI intenţionează să înceapă negocierile cu ceilalţi finananţori bancari şi cu proprietarii, astfel încât să recapitalizeze şi să restructureze societăţile care deţin proprietatea, astfel încât nivelul datoriei să fie redus la un nivel sustenabil, şi să existe resursele disponibile pentru a renova şi reconfigura centrul, pentru a spori dominanta regională a centrului comercial şi de divertisment”, se arată în anunţul remis BVB în aprilie 2013. 

La câteva luni de la acest anunţ, Argo anunţa că dă în judecată NEPI şi Volksbank pentru utilizarea ilegală şi publicarea unor informaţii confidenţiale şi pentru concurenţă neloială.

Achiziţia Shopping City Sibiu s-a finalizat la data de 24 iunie 2016, iar data efectivă a achiziţiei pentru scopuri comerciale este 31 martie 2016. Compania de consultanţă imobiliară JLL a reprezentat Argo în această tranzacţie. 

Shopping City Sibiu are o suprafaţă închiriabilă de 79.100 mp şi este singurul centru comercial din oraş. Cu ancore precum Auchan, Carrefour, şi Leroy Merlin, mallul găzduieşte magazinele  unor branduri internaţionale cum ar f Altex, C&A, CCC, Decathlon, Deichmann, Flanco, H&M, KFC. 

NEPI cumpără şi 30% din Mega Mall 

NEPI a concluzionat un acord pentru a achiziţiona participaţia de 30% deţinută de austriecii de la Real4You în centrul comercial Mega Mall din Bucureşti. Iniţial, mallul urma să fie dezvoltat doar de austrieci, însă probeleme cu banii nu le-au permit susţinerea finanţării proiectului.

În vara lui 2013, NEPI a cumpărat o participaţie de 70% din firma care deţinea terenul fostei fabrici Electroaparataj, cumpărat de Real4You cu 60 de milioane de euro de la americanii de la Bradhurst, înainte de criză. 

Mega Mall, cu o suprafaţă închiriabilă de 75.500 mp a fost deschis anul trecut în luna mai, în urma unei investiţii de 165 de milioane de euro. NEPI aşteaptă aprobarea de la Consiliul Concurenţei. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO