NEPI a cumpărat mallul Shopping City din Sibiu cu 100 de milioane de euro

Fondul de investiţii sud-african NEPI a anunţat achiziţia centrului comercial Shopping City Sibiu pentru 100 de milioane de euro şi semnarea unui acord pentru cumpărarea participaţiei de 30% deţinută de austriecii de la Real4You în Mega Mall din Bucureşti. 
Andrada Ghira - mar, 28 iun. 2016, 08:19
NEPI a cumpărat mallul Shopping City din Sibiu cu 100 de milioane de euro

La trei ani de la o dispută între proprietarii mallului din Sibiu şi NEPI, fondul de investiţii sud-african a reuşit să cumpere Shopping City Sibiu de la Argo Group. NEPI anunţase încă din 2013 decizia de a achiziţiona drepturile ce decurg din contractele de finanţare, pentru o parte din împrumutul neachitat în legătură cu mallul din Sibiu.

„După finalizarea achiziţionării datoriei din Sibiu, NEPI intenţionează să înceapă negocierile cu ceilalţi finananţori bancari şi cu proprietarii, astfel încât să recapitalizeze şi să restructureze societăţile care deţin proprietatea, astfel încât nivelul datoriei să fie redus la un nivel sustenabil, şi să existe resursele disponibile pentru a renova şi reconfigura centrul, pentru a spori dominanta regională a centrului comercial şi de divertisment”, se arată în anunţul remis BVB în aprilie 2013. 

La câteva luni de la acest anunţ, Argo anunţa că dă în judecată NEPI şi Volksbank pentru utilizarea ilegală şi publicarea unor informaţii confidenţiale şi pentru concurenţă neloială.

Achiziţia Shopping City Sibiu s-a finalizat la data de 24 iunie 2016, iar data efectivă a achiziţiei pentru scopuri comerciale este 31 martie 2016. Compania de consultanţă imobiliară JLL a reprezentat Argo în această tranzacţie. 

Shopping City Sibiu are o suprafaţă închiriabilă de 79.100 mp şi este singurul centru comercial din oraş. Cu ancore precum Auchan, Carrefour, şi Leroy Merlin, mallul găzduieşte magazinele  unor branduri internaţionale cum ar f Altex, C&A, CCC, Decathlon, Deichmann, Flanco, H&M, KFC. 

NEPI cumpără şi 30% din Mega Mall 

NEPI a concluzionat un acord pentru a achiziţiona participaţia de 30% deţinută de austriecii de la Real4You în centrul comercial Mega Mall din Bucureşti. Iniţial, mallul urma să fie dezvoltat doar de austrieci, însă probeleme cu banii nu le-au permit susţinerea finanţării proiectului.

În vara lui 2013, NEPI a cumpărat o participaţie de 70% din firma care deţinea terenul fostei fabrici Electroaparataj, cumpărat de Real4You cu 60 de milioane de euro de la americanii de la Bradhurst, înainte de criză. 

Mega Mall, cu o suprafaţă închiriabilă de 75.500 mp a fost deschis anul trecut în luna mai, în urma unei investiţii de 165 de milioane de euro. NEPI aşteaptă aprobarea de la Consiliul Concurenţei. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică. 

Te-ar mai putea interesa și
Burnete, Concordia: Europa are o problemă de competitivitate. Trebuie eliminate barierele pe care le mai avem în piaţa unică
Burnete, Concordia: Europa are o problemă de competitivitate. Trebuie eliminate barierele pe care le mai avem în piaţa ...
Europa are o problemă de competitivitate care vine din preţurile mai mari la energie, costul tranziţiei către o economie mai puţin poluantă şi cele mai mari costuri administrative şi de......
Austria ameninţă să blocheze declaraţia finală a summitului UE, în lipsa unor decizii concrete privind migraţia
Austria ameninţă să blocheze declaraţia finală a summitului UE, în lipsa unor decizii concrete privind migraţia
Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat, într-un interviu acordat cotidianului german Die Welt, că este pregătit ...
Universitatea Politehnica Timișoara a accesat 5,2 milioane de euro pentru digitalizare prin PNRR
Universitatea Politehnica Timișoara a accesat 5,2 milioane de euro pentru digitalizare prin PNRR
Universitatea Politehnica Timișoara a accesat 5,2 milioane de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), ...
Autoritățile locale vor monta 7.000 de insule ecologice până în septembrie anul viitor. În București vor fi peste 260
Autoritățile locale vor monta 7.000 de insule ecologice până în septembrie anul viitor. În București vor fi peste 260
Până la finele lunii septembrie 2024 vor fi date în folosință cel puțin 7.000 de insule ecologice digitalizate prin ...