NEPI a cumpărat un teren de 12,7 hectare în Galaţi pentru un centru comercial

Fondul sud-african de investiţii New Europe Property Investments (NEPI) a achiziţionat de la o companie locală un teren de 12,7 hectare în Galaţi, unde intenţionează să construiască un centru comercial.
Economica.net - vin, 23 nov. 2012, 11:12
NEPI a cumpărat un teren de 12,7 hectare în Galaţi pentru un centru comercial

Tranzacţia a fost realizată prin intermediul firmei NEPI Nine Investment Development, se arată într-un anunţ al NEPI transmis Bursei de Valori Bucureşti.

„Locaţia este la aproximativ 25 de kilometri de Promenada Mall Braila, centrul comercial regional NEPI în Brăila. Momentan nu sunt proiecte de retail importante în Galaţi”, se precizează în comunicat.

NEPI vrea să dezvolte la Galaţi un centru de retail ancorat de un hipermarket şi mai multe branduri internaţionale.

„Amplasamentul proiectului este pe unul dintre bulevardele principale din Galaţi, care beneficiază de acces facil pentru mijloacele de transport. Tranzacţia este supusă îndeplinirii unor condiţii anunţuri suplimentare în ceea ce priveşte dezvoltarea propusă la Galaţi se vor face când va fi cazul”, menţionează sursa citată.

Dezvoltatorul israelian GTC a scos la vânzare un teren în Galaţi, de 32.000 metri pătraţi, unde intenţiona să dezvolte un centru comercial, la un preţ de 4,2 milioane de euro, ceea ce ar însemna circa 130 de euro/mp.

NEPI, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari de pe piaţa românească în ultimii ani, a atras recent, 50 milioane de euro de pe piaţa de capital pentru finanţarea unor potenţiale achiziţii aflate în curs de negociere.

New Europe Property Investments este compania-mamă a unui grup de firme înfiinţat pentru a investi în special în clădiri de birouri, centre comerciale şi proprietăţi industriale, în principal în România, unde grupul este activ din 2007, de la înfiinţarea sa.

Fondul a achiziţionat în ultimii ani mai multe proprietăţi importante în România, fiind aproape singurul investitor de pe piaţă de la declanşarea crizei financiare. Printre cele mai recente investiţii se numără Victoria Office, un teren de 4.400 mp în Piaţa Victoriei din Bucureşti, cu intenţia de a construi o clădire de birouri şi City Business Center din Timişoara Cluj Office.

De asemenea, NEPI va investi impreună cu omul de afaceri Ovidiu Şandor un complex de birouri la Cluj-Napoca.

Portofoliul din România al grupului include în prezent 32 de proprietăţi imobiliare şi este orientat către achiziţia de proprietăţi închiriate de companii multinaţionale stabile din punct de vedere financiar, şi care generează venituri în euro.

Fondul sud-african de investiţii imobiliare a înregistrat în primele nouă luni un profit atribuibil acţionarilor de 19,9 milioane euro, de peste două ori mai mare faţă de câştigul din aceeaşi perioadă din 2011.

NEPI este listat la BVB, ultimele tranzacţii cu titlurile companiei fiind realizate marţi, la un preţ de 20 de lei, în creştere cu 11,48% faţă de referinţă. La această cotaţie, compania are o capitalizare de 2,6 miliarde de lei (577 milioane de euro).

Te-ar mai putea interesa și
Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită pentru 60 de zile
Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită pentru 60 de zile
Parlamentul a adoptat joi hotărârea privind prelungirea stării de urgenţă în Republica Moldova cu 60 de zile, începând cu 6 decembrie. Documentul a fost aprobat la propunerea Guvernului......
Un binecunoscut politician pro-rus a ajuns șeful Serviciului de Informații din Serbia
Un binecunoscut politician pro-rus a ajuns șeful Serviciului de Informații din Serbia
Guvernul sârb l-a numit joi pe Aleksandar Vulin, un apropiat pro-rus al preşedintelui Aleksandar Vucic, în funcţia de ...
12 persoane rănite de poliție în timpul protestelor declașate după moartea lui George Floyd vor primi despăgubiri de 50.000 de dolari fiecare
12 persoane rănite de poliție în timpul protestelor declașate după moartea lui George Floyd vor primi despăgubiri de ...
Oraşul Minneapolis va plăti câte 50.000 de dolari pentru fiecare dintre cele 12 persoane rănite de poliţie în timpul ...
Lavrov: Rusia e pregătită să reia dialogul cu Occidentul, dar nu se va revenii la „business as usual”
Lavrov: Rusia e pregătită să reia dialogul cu Occidentul, dar nu se va revenii la „business as usual”
Rusia ar fi pregătită să reia dialogul cu Statele Unite şi NATO pe tema garanţiilor de securitate, dar până acum Moscova ...