1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

Companii

NEPI a primit 12 milioane de euro de la acţionari

Fondul de investiţii sud african New Europe Property Investments (NEPI) a atras echivalentul a peste 12,1 milioane de euro printr-un plasament privat adresat acţionarilor săi. NEPI este unul dintre cei mai activi jucători de pe piaţa imobiliară românească şi are peste 100 de milioane de euro pentru investiţii.

02 oct, 2012 | | ECONOMICA.net

New Europe Property Investments (cotată şi la bursa din Bucureşti cu simbolul NEPI) şi-a plasat peste 2,9 milioane de acţiuni către acţionarii înregistraţi în registrele burselor din Johannesburg (Africa de Sud) şi Bucureşti.

Preţul de subscriere pentru acţionarii români a fost de 13,99 lei pe acţiune. Prin  interemediul operaţiunii de plasament cu numerar, s-au colectat sume brute de 129,6 milioane ZAR (rand,  moneda sud african), oferta fiind „puternic suprasubscrisă“, potrivit unui raport trimis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

NEPI are intenţia de a mai investi, în acest an, într-un proiect major comercial sau de birouri din România, potrivit oficialilor companiei.

Portofoliul NEPI din România al grupului include în prezent 32 de proprietăţi imobiliare şi este orientat către achizişia de proprietăţi închiriate de companii multinaţionale stabile din punct de vedere financiar, şi care generează venituri în euro.

New Europe Property Investments este compania-mamă a unui grup de firme înfiinţat pentru a investi în special în clădiri de birouri, centre comerciale şi proprietăţi industriale, în principal în România, unde grupul este activ din 2007, de la înfiinţarea sa.

Fondul a achiziţionat în ultimii ani mai multe proprietăţi importante în România, printre puţinii cumpărători de pe piaţă de la declanşarea crizei financiare.

Printre cele mai recente investiţii se numără Victoria Office, un teren de 4.400 mp în Piaţa Victoriei din Bucureşti, cu intenţia de a construi o clădire de birouri şi City Business Center din Timişoara Cluj Office. De asemenea, NEPI va investi impreună cu omul de afaceri Ovidiu Şandor un complex de birouri la Cluj-Napoca.

 NEPI are o valoare de piaţă de 2,477 miliarde de lei la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), potrivit ultimelor cotaţii.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO