NEPI a primit 12 milioane de euro de la acţionari

Fondul de investiţii sud african New Europe Property Investments (NEPI) a atras echivalentul a peste 12,1 milioane de euro printr-un plasament privat adresat acţionarilor săi. NEPI este unul dintre cei mai activi jucători de pe piaţa imobiliară românească şi are peste 100 de milioane de euro pentru investiţii.
Adrian N. Ionescu - mar, 02 oct. 2012, 08:36
NEPI a primit 12 milioane de euro de la acţionari

New Europe Property Investments (cotată şi la bursa din Bucureşti cu simbolul NEPI) şi-a plasat peste 2,9 milioane de acţiuni către acţionarii înregistraţi în registrele burselor din Johannesburg (Africa de Sud) şi Bucureşti.

Preţul de subscriere pentru acţionarii români a fost de 13,99 lei pe acţiune. Prin  interemediul operaţiunii de plasament cu numerar, s-au colectat sume brute de 129,6 milioane ZAR (rand,  moneda sud african), oferta fiind „puternic suprasubscrisă“, potrivit unui raport trimis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

NEPI are intenţia de a mai investi, în acest an, într-un proiect major comercial sau de birouri din România, potrivit oficialilor companiei.

Portofoliul NEPI din România al grupului include în prezent 32 de proprietăţi imobiliare şi este orientat către achizişia de proprietăţi închiriate de companii multinaţionale stabile din punct de vedere financiar, şi care generează venituri în euro.

New Europe Property Investments este compania-mamă a unui grup de firme înfiinţat pentru a investi în special în clădiri de birouri, centre comerciale şi proprietăţi industriale, în principal în România, unde grupul este activ din 2007, de la înfiinţarea sa.

Fondul a achiziţionat în ultimii ani mai multe proprietăţi importante în România, printre puţinii cumpărători de pe piaţă de la declanşarea crizei financiare.

Printre cele mai recente investiţii se numără Victoria Office, un teren de 4.400 mp în Piaţa Victoriei din Bucureşti, cu intenţia de a construi o clădire de birouri şi City Business Center din Timişoara Cluj Office. De asemenea, NEPI va investi impreună cu omul de afaceri Ovidiu Şandor un complex de birouri la Cluj-Napoca.

 NEPI are o valoare de piaţă de 2,477 miliarde de lei la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), potrivit ultimelor cotaţii.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...