NEPI cumpără proiectul Mega Mall de pe terenul fostei fabrici Electroaparataj. Deschiderea în 2015

Compania de investiţii imobiliare New Europe Property Investments Plc (NEPI) a încheiat un acord-cadru în virtutea căruia urmează să achizitioneze 70% din firma ELJ VATRA SRL. Aceasta este deţinătoarea locaţiei pentru dezvoltarea Mega Mall din Bucureşti, amplasată pe terenul fostei fabrici Electroaparaj. Acordul a fost încheiat cu firmele care controlează firma română, potrivit unui raport trimis la Bursă în această dimineaţă.
Adrian N. Ionescu - vin, 02 aug. 2013, 06:52
NEPI cumpără proiectul Mega Mall de pe terenul fostei fabrici Electroaparataj. Deschiderea în 2015

New Europe Property Investments Plc (NEPI) a încheiat acordul de achiziţie cu firma austriacă Real4You Holding GmbH şi cu subsidiara maghiară a acesteia, Real Holding Lithium Kft. („Real4You„).

NEPI a acţionat  prin intermediul propriilor subsidiare,  NE Property Cooperatief U.A. şi NEPIOM Limited, potrivit raportului trimis în această dimineaţă la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), unde NEPI este tranzacţionată sub simbolul NEP.

„Conform acordului-cadru, părţile sunt obligate să desfăşoare anumite operaţiuni şi să încheie diverse contracte în mod individual, pentru ca NEPI să achizitioneze 70% din ELJ VATRA SRL („ELJ”), care funcţionează conform legislaţiei din România .

Acordul-cadru este supus unei serii de condiţii care trebuie îndeplinite sau anulate până la sfârşitul lunii august 2013, incluzand şi dreptul NEPI de a-şi îndeplini obligaţiile de plată, integral sau parţial, prin intermediul unui plasament la vânzător”, se mai spune în raportul trimis la BVB.

Real4You este un dezvoltator imobiliar austriac, având invesţii în mai multe ţări din Europa Centrală. ELJ deţine locaţia pentru dezvoltarea imobiliară denumită Mega Mall din Bucuresti, aprobată deja pe site-ul de 5,1 hectare, unde a fost fabrica Electroaparataj.

Locaţia este bine plasată, în apropierea Arenei Naţionale, cu  „o bună vizibilitate şi cu acces la transportul public, este situat într-o zonă dens populată din partea de Est a Bucureştiului”, precizează documentul NEPI.

ELJ (care mai este şi simbolul bursier a ceea ce a mai rămas din fosta Electroaparataj) are autorizatia de construcţie a unui „centru comercial de până la 70.000 de metri pătraţi, iar intenţia părtilor, conform acordului-cadru, este de a dezvolta centrul până la jumătatea anului 2015, când este planificată deschiderea.

Au fost primite angajamente din partea chiriaşilor pentru aproximativ 30% din suprafaţa utilă planificată, mai precizează raporul NEPI.

De asemenea, NEPI a încheiat sau  discutat o serie de alte achiziţii în ultimele zile, ca urmare a închiderii cu succes a recentei oferte de drepturi de aproximativ 100 milioane euro, în iulie 2013.

Te-ar mai putea interesa și
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Marea Britanie speră că șoferi străini, dar și britanici, vor ajuta la depășirea crizei
Executivul de la Londra a anunțat un plan prin care 5.000 de şoferi de camion de mare tonaj vor putea veni în Marea Britanie, iar alte 5.500 de vize vor fi eliberate pentru muncitorii din sectorul......
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
În București, purtarea măştii redevine obligatorie în spațiile publice
Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a adoptat astăzi o decizie prin care purtarea măştii ...
Nor de cenușă vulcanică deasupra României
Nor de cenușă vulcanică deasupra României
Norul de cenuşă vulcanică produs de erupţia vulcanului Cumbre Vieja din Insulele Canare va traversa teritoriul României ...
Huf România, furnizor pentru Daimler, BMW, Dacia, Stellantis și Volkswagen, a extins uzina din Arad
Huf România, furnizor pentru Daimler, BMW, Dacia, Stellantis și Volkswagen, a extins uzina din Arad
Producătorul de componente auto german Huf a împlinit 15 ani în România și a anunțat o extindere a capacităților ...