NEPI cumpără proiectul Mega Mall de pe terenul fostei fabrici Electroaparataj. Deschiderea în 2015

Compania de investiţii imobiliare New Europe Property Investments Plc (NEPI) a încheiat un acord-cadru în virtutea căruia urmează să achizitioneze 70% din firma ELJ VATRA SRL. Aceasta este deţinătoarea locaţiei pentru dezvoltarea Mega Mall din Bucureşti, amplasată pe terenul fostei fabrici Electroaparaj. Acordul a fost încheiat cu firmele care controlează firma română, potrivit unui raport trimis la Bursă în această dimineaţă.
Adrian N. Ionescu - vin, 02 aug. 2013, 06:52
NEPI cumpără proiectul Mega Mall de pe terenul fostei fabrici Electroaparataj. Deschiderea în 2015

New Europe Property Investments Plc (NEPI) a încheiat acordul de achiziţie cu firma austriacă Real4You Holding GmbH şi cu subsidiara maghiară a acesteia, Real Holding Lithium Kft. („Real4You„).

NEPI a acţionat  prin intermediul propriilor subsidiare,  NE Property Cooperatief U.A. şi NEPIOM Limited, potrivit raportului trimis în această dimineaţă la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), unde NEPI este tranzacţionată sub simbolul NEP.

„Conform acordului-cadru, părţile sunt obligate să desfăşoare anumite operaţiuni şi să încheie diverse contracte în mod individual, pentru ca NEPI să achizitioneze 70% din ELJ VATRA SRL („ELJ”), care funcţionează conform legislaţiei din România .

Acordul-cadru este supus unei serii de condiţii care trebuie îndeplinite sau anulate până la sfârşitul lunii august 2013, incluzand şi dreptul NEPI de a-şi îndeplini obligaţiile de plată, integral sau parţial, prin intermediul unui plasament la vânzător”, se mai spune în raportul trimis la BVB.

Real4You este un dezvoltator imobiliar austriac, având invesţii în mai multe ţări din Europa Centrală. ELJ deţine locaţia pentru dezvoltarea imobiliară denumită Mega Mall din Bucuresti, aprobată deja pe site-ul de 5,1 hectare, unde a fost fabrica Electroaparataj.

Locaţia este bine plasată, în apropierea Arenei Naţionale, cu  „o bună vizibilitate şi cu acces la transportul public, este situat într-o zonă dens populată din partea de Est a Bucureştiului”, precizează documentul NEPI.

ELJ (care mai este şi simbolul bursier a ceea ce a mai rămas din fosta Electroaparataj) are autorizatia de construcţie a unui „centru comercial de până la 70.000 de metri pătraţi, iar intenţia părtilor, conform acordului-cadru, este de a dezvolta centrul până la jumătatea anului 2015, când este planificată deschiderea.

Au fost primite angajamente din partea chiriaşilor pentru aproximativ 30% din suprafaţa utilă planificată, mai precizează raporul NEPI.

De asemenea, NEPI a încheiat sau  discutat o serie de alte achiziţii în ultimele zile, ca urmare a închiderii cu succes a recentei oferte de drepturi de aproximativ 100 milioane euro, în iulie 2013.

Te-ar mai putea interesa și
Primul tren nou achiziționat în România în 20 de ani a ajuns în Gara de Nord VIDEO
Primul tren nou achiziționat în România în 20 de ani a ajuns în Gara de Nord VIDEO
Primul tren achiziționat de statul român, la mai bine de 20 ani de la ultima achiziție de trenuri, tocmai ajunge în Gara de Nord București, anunță secretarul de stat în Transporturi Irinel......
Spotify anunţă a treia rundă de concedieri din acest an
Spotify anunţă a treia rundă de concedieri din acest an
Gigantul de streaming Spotify a anunţat luni că-şi va reduce forţa de muncă totală cu aproape 17% (aproximativ 1.500 ...
Creștere minoră a înmatriculărilor de mașini noi în România în noiembrie 2023
Creștere minoră a înmatriculărilor de mașini noi în România în noiembrie 2023
Înmatriculările de mașini noi au crescut în România cu doar 0,54% în luna noiembrie, însă pentru întreaga perioadă ...
Toyota vrea să vândă mai multe maşini electrice în Europa
Toyota vrea să vândă mai multe maşini electrice în Europa
Toyota Motor, cel mai mare producător auto mondial, a anunţat luni că îşi va extinde gama de vehicule electrice (EV) ...