NEPI: Profit de peste două ori mai mare în primele nouă luni – 20 milioane de euro

Fondul sud-african de investiţii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) a înregistrat în primele nouă luni un profit atribuibil acţionarilor de 19,9 milioane euro, de peste două ori mai mare faţă de câştigul din aceeaşi perioadă din 2011.
Economica.net - mie, 14 nov. 2012, 09:13
NEPI: Profit de peste două ori mai mare în primele nouă luni - 20 milioane de euro

În primele nouă luni ale anului trecut, NEPI a consemnat un profit atribuibil acţionarilor de 8,5 milioane euro.

Veniturile din chirii şi alte venituri din exploatare au crescut cu 18%, de la 24,3 milioane de euro la 28,8 milioane de euro, reiese din raportul companiei privind rezultatele din primele nouă luni transmis miercuri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

La finalul lunii septembrie, activele totale erau de 544,3 milioane euro, în creştere cu 28% faţă de finalul anului precedent, iar datoriile, de 226 milioane euro, erau cu 19% mai mari decât la începului anului.

Rezultatele financiare trimestriale consolidate condensate au fost întocmite în conformitate cu criteriile de recunoaştere şi măsurare din Standardele Internaţionale de Raportare Financiară (IFRS).

La mijlocul lunii septemrbie, NEPI a anunţat că deţine lichidităţi de peste 100 milioane euro şi vizează să investească în acest an într-un proiect „major” comercial sau de birouri.

New Europe Property Investments este compania-mamă a unui grup de firme înfiinţat pentru a investi în special în clădiri de birouri, centre comerciale şi proprietăţi industriale, în principal în România, unde grupul este activ din 2007, de la înfiinţarea sa.

Fondul a achiziţionat în ultimii ani mai multe proprietăţi importante în România, fiind aproape singurul investitor de pe piaţă de la declanşarea crizei financiare. Printre cele mai recente investiţii se numără Victoria Office, un teren de 4.400 mp în Piaţa Victoriei din Bucureşti, cu intenţia de a construi o clădire de birouri şi City Business Center din Timişoara Cluj Office. De asemenea, NEPI va investi impreună cu omul de afaceri Ovidiu Şandor într-un complex de birouri la Cluj-Napoca.

Portofoliul din România al grupului include în prezent 32 de proprietăţi imobiliare şi este orientat către achiziţia de proprietăţi închiriate de companii multinaţionale stabile din punct de vedere financiar, şi care generează venituri în euro.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile NEPI a fost realizată pe 29 octombrie, când preţul a scăzut cu 8,24%, la 15,6 lei. La această cotaţie capitalizarea NEPI era de 2,054 miliarde lei (452,4 milioane euro).

Fondul este listat pe piaţa principală a Bursei de Valori din Johannesburg (Africa de Sud), pe segmentul AIM al London Stock Exchange şi la Bursa de Valori Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și
Donald Trump se declară gata să restabilească alianţa conservatoare cu premierul ungar Viktor Orban
Donald Trump se declară gata să restabilească alianţa conservatoare cu premierul ungar Viktor Orban
Donald Trump este gata să reînnoiască alianţa conservatoare cu premierul naţionalist al Ungariei Viktor Orban, a transmis candidatul republican în alegerile prezidenţiale din SUA într-un......
Cehul Daniel Kretinsky îşi extinde imperiul european prin intrarea pe piaţa oţelului
Cehul Daniel Kretinsky îşi extinde imperiul european prin intrarea pe piaţa oţelului
Miliardarul ceh Daniel Kretinsky şi-a extins imperiul industrial din Europa prin preluarea unui pachet de 20% din acţiunile ...
Cod fiscal schimbat: Guvernul prelungeşte până la 30 septembrie termenul-limită până la care oamenii vor plăti impozitul „special ” pe clădiri rezidenţiale de mare valoare
Cod fiscal schimbat: Guvernul prelungeşte până la 30 septembrie termenul-limită până la care oamenii vor plăti impozitul ...
Persoana care are o clădire rezidenţială a cărei valoare impozabilă depăşeşte 2,5 milioane de lei va trebui să plătească ...
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii
Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux a raportat vineri pierderi operaţionale semnificativ mai mari pentru primul ...