NEPI s-a înţeles cu Bel Rom pentru preluarea Severin Shopping Center

Fondul de investiţii sud-african New Europe Property Investments (NEPI) a preluat centrul comercial Severin Shopping Center, dezvoltat de grupul belgian Bel Rom, precum şi un teren adiacent de 2,3 de hectare, a anunţat firma de avocatură Voicu&Filipescu, care a asistat vânzătorul în tranzacţie.
Economica.net - lun, 16 sept. 2013, 16:13
NEPI s-a înţeles cu Bel Rom pentru preluarea Severin Shopping Center

Severin Shopping Center are o suprafaţă totală de aproximativ 16.000 de metri pătraţi.

Avocaţii firmei, coordonaţi de Roxana Neguţu – partner şi Carmen Duţescu – managing associate, au acordat asistenţă în legătură cu toate etapele tranzacţiei, structurate sub forma unui asset deal şi implicând în principal transferul către NEPI a centrului comercial şi a contractelor de locaţiune şi de servicii încheiate în legătură cu spaţiile comerciale, precum şi a unui teren adiacent cu o suprafaţă de aproximativ 2,3 hectare.

„Aceasta este cea de a patra tranzacţie în care asistăm Bel Rom la vânzarea proiectelor dezvoltate de acest client în România. Din punct de vedere tehnic, complexitatea tranzacţiei a reieşit din mecanismul specific de calcul al preţului, a cărui implementare a presupus negocieri de durată între părţi”, a declarat, într-un comunicat, Carmen Duţescu.

Finalizarea implementării transferului de activitate este preconizată pentru finele lunii septembrie, avocaţii firmei urmând să asiste vehiculul Bel Rom şi în legătură cu implementarea condiţiilor prevăzute pentru perioada post-transfer.

Anterior, Voicu & Filipescu a asistat societăţile grupului Bel Rom în legătură cu o serie de proiecte de investiţii, precum şi în vânzarea parcurilor comerciale dezvoltate de compania belgiană în Sibiu, Târgu Mureş şi Brăila, ultimul având drept cumpărător tot fondul de investiţii NEPI.

Fondul sud-african de investiţii a anunţat din aprilie că vrea să cumpere şi să dezvolte centrul comercial Severin Shopping Center, deţinut de grupul belgian BelRom, cărora le înaintase o scrisoare de ofertă neangajantă. Reprezentanţii fondul menţionau atunci că Belrom a acceptat oferta, care era însă condiţionată de redactarea documentelor de tranzacţie, rezultatele procesului de due diligence şi alte aprobări.

NEPI este unul dintre cei mai activi investitori imobiliari de pe piaţa locală, ajungând să deţină pe active de peste 600 milioane de euro.

Cea mai importantă achiziţie făcută de fondul sud-african în acest an a fost preluarea a 70% din proiectul Mega Mall din Bucureşti, situat pe terenul fostei fabrici Electroaparataj din apropierea Arenei Naţionale.

NEPI mai deţine clădirile de birouri The Lakeview şi Floreasca Business Park din Bucureşti şi City Business Center din Timişoara, precum şi Ploieşti Shopping City şi Promenada Brăila. Fondul mai are şi o serie de terenuri pentru dezvoltarea de centre comerciale.

Te-ar mai putea interesa și
Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită pentru 60 de zile
Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită pentru 60 de zile
Parlamentul a adoptat joi hotărârea privind prelungirea stării de urgenţă în Republica Moldova cu 60 de zile, începând cu 6 decembrie. Documentul a fost aprobat la propunerea Guvernului......
Un binecunoscut politician pro-rus a ajuns șeful Serviciului de Informații din Serbia
Un binecunoscut politician pro-rus a ajuns șeful Serviciului de Informații din Serbia
Guvernul sârb l-a numit joi pe Aleksandar Vulin, un apropiat pro-rus al preşedintelui Aleksandar Vucic, în funcţia de ...
12 persoane rănite de poliție în timpul protestelor declașate după moartea lui George Floyd vor primi despăgubiri de 50.000 de dolari fiecare
12 persoane rănite de poliție în timpul protestelor declașate după moartea lui George Floyd vor primi despăgubiri de ...
Oraşul Minneapolis va plăti câte 50.000 de dolari pentru fiecare dintre cele 12 persoane rănite de poliţie în timpul ...
Lavrov: Rusia e pregătită să reia dialogul cu Occidentul, dar nu se va revenii la „business as usual”
Lavrov: Rusia e pregătită să reia dialogul cu Occidentul, dar nu se va revenii la „business as usual”
Rusia ar fi pregătită să reia dialogul cu Statele Unite şi NATO pe tema garanţiilor de securitate, dar până acum Moscova ...