NEPI şi Ovidiu Şandor încep construcţia proiectului de birouri din Cluj-Napoca

Fondul sud african de investiţii New Europe Property Investments (NEPI) şi omul de afaceri Ovidiu Şandor încep construcţia proiectului de birouri dezvoltat pe amplasamentul fostei fabrici Tricotaje Şomejul din Cluj, cu o suprafaţă totală de 54.000 metri pătraţi.
Economica.net - mar, 12 feb. 2013, 09:41
NEPI şi Ovidiu Şandor încep construcţia proiectului de birouri din Cluj-Napoca

„Organizarea şantierului în centrul oraşului Cluj-Napoca, pe fostul amplasament al fabricii Tricotaje Someşul de pe Bulevardul 21 Decembrie, începe în aceste zile, fiind obţinute autorizaţiile şi avizele necesare din partea autorităţilor locale. Lucrările la prima etapă a complexului, cu o suprafaţă închiriabilă de 19.000 metri pătraţi, vor dura 14 luni. Finanţarea acestei etape va fi asigurată exclusiv din surse proprii ale partenerilor”, se arată într-un comunicat al dezvoltatorilor.

Proiectul, denumit The Office, va fi livrat în întregime până în 2016 şi va avea o certificare BREEAM de clădire verde.

„The Office, una din cele mai mari investiţii realizate în ultimii ani în ţară pe acest segment, apare în contextul în care oraşul Cluj-Napoca oferă în continuare oportunităţi interesante pentru companiile dornice să dezvolte afaceri aici însă suferă la capitolul infrastructură pentru mediul de business”, se menţionează în comunicat.

Dezvoltatorii menţionează că au purtat deja discuţii cu o serie de potenţiali chiriaşi, iar odată cu demararea efectivă a lucrărilor se vor concretiza şi primele contracte de închiriere. Un interes ridicat pentru complex vine din partea multinaţionalelor din sectorul IT/C, din zona serviciilor financiare sau firme de engineering deja prezente în Cluj-Napoca, dar şi din sfera operatorilor de servicii

„Unul din principalele noastre avantaje în atragerea chiriaşilor e o caracteristică a clădirii gândită special pentru a asigura un grad ridicat de flexibilitate în ceea ce priveşte suprafeţele închiriabile şi posibilităţile de extindere. Practic, proiectul permite amplasarea a până la 1.000 de persoane pe nivel, într-un singur open space, în cazul în care o companie ar avea o asemenea nevoie”, a declarat Martin Slabbert, directorul executiv al NEPI.

The Office va include o zonă de servicii şi de retail, în care îşi vor desfăşura activitatea diverşi operatori ce vor acoperi o arie foarte largă, de la farmacie sau banking până la activităţi sportive sau chiar o grădiniţă

New Europe Property Investments plc este un fond de investiţii având ca şi scop achiziţia şi/sau dezvoltarea de clădiri de birouri, centre comerciale şi proprietăţi industriale, în principal în România, unde grupul este activ încă de la înfiinţare, în 2007.

Printre cele mai recente activităţi de investiţie şi dezvoltare ale grupului, se numără centrul comercial Ploieşti Shopping City, dezvoltat în parteneriat cu Carrefour Property, proiect care a fost inaugurat în luna noiembrie a anului trecut, Piteşti Retail Park, Promenada Mall din Braila, iar pe partea de birouri, Floreasca Business Park, precum şi City Business Centre Timişoara care a fost achiziţionat de grup în februarie 2012.

Fondul este listat pe piaţa principală a Bursei de Valori din Johannesburg (Africa de Sud), pe segmentul AIM al London Stock Exchange şi la Bursa de Valori Bucureşti.

Ovidiu Şandor este un antreprenor din Timişoara, cunoscut pentru dezvoltarea proiectului City Business Centre Timişoara. Ansamblul este situat în zona centrală a oraşului şi, odată finalizat, va include 5 corpuri cu o suprafaţă de 43.000 mp închiriabili. În prezent, sunt date în folosinţă clădirile A, B, C şi D, cu o suprafaţă totală de 34.000 mp închiriabili, urmând ca lucrările de construcţie la ultima unitate să înceapă în acest an. Proiectul a fost achiziţionat anul trecut de către NEPI.

Te-ar mai putea interesa și
Airbus acceptă să plătească milioane de euro pentru a evita să fie judecată pentru corupţie – dpa
Airbus acceptă să plătească milioane de euro pentru a evita să fie judecată pentru corupţie – dpa
Constructorul european de avioane Airbus a ajuns la un acord cu autorităţile judiciare din Franţa pentru a face o plată de câteva milioane de euro cu scopul de a evita să fie adus în faţa......
Rusia avertizează cu privire la „riscul enorm” al unei confruntări armate între puteri nucleare
Rusia avertizează cu privire la „riscul enorm” al unei confruntări armate între puteri nucleare
Rusia a avertizat joi că există un risc "enorm" ca un conflict cu arme convenţionale între puteri atomice să degenereze ...
Rata şomajului în zona euro a coborât la un nou minim istoric de 6,5% în luna octombrie
Rata şomajului în zona euro a coborât la un nou minim istoric de 6,5% în luna octombrie
Rata şomajului în zona euro a atins un nou minim istoric în luna octombrie, coborând la 6,5% din populaţia activă, ...
România va primi 232 milioane de euro de la Fondul european pentru pescuit maritim şi acvacultură până în 2027
România va primi 232 milioane de euro de la Fondul european pentru pescuit maritim şi acvacultură până în 2027
 Comisia Europeană a anunţat, joi, că a adoptat programul Fondului european pentru pescuit, afaceri maritime şi acvacultură ...