NEPI vrea să atragă 50 milioane euro de pe bursă pentru finanţarea unor posibile achiziţii

Fondul sud-african New Europe Property Investments (NEPI), unul dintre cei mai activi investitori imobiliari de pe piaţa românească în ultimii ani, vrea să atragă de pe piaţa de capital 50 milioane de euro pentru finanţarea unor potenţiale achiziţii aflate în curs de negociere.
Economica.net - vin, 05 oct. 2012, 15:35
NEPI vrea să atragă 50 milioane euro de pe bursă pentru finanţarea unor posibile achiziţii

Oferta se va derula pe cele trei pieţe unde NEPI este listat, respectiv pe Bursa de Valori din Johannesburg (Africa de Sud), pe segmentul AIM al London Stock Exchange şi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

„În cazul în care aceste achiziţii nu vot fi realizate, încasările din oferta drepturi vor fi folosite pentru rambursarea împrumuturilor existente”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de NEPI Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Oferta va cuprinde şi drepturi de preferinţă care vor putea fi tranzacţionate la bursă în perioada 22 – 30 octombrie, astfel că acţionarii care nu vor vrea să cumpere acţiuni în cadrul operaţiunii derulate de NEPI vor putea vinde drepturile de preferinţă altor investitori.

Acţiunile din ofertă vor fi vândute la preţul de 4,05 euro/titlu, iar rezultatele operaţiunii urmează să fie anunţate în data de 12 noiembrie.

La mijlocul lunii septemrbie, NEPI a anunţat că deţine lichidităţi de peste 100 milioane euro şi vizează să investească în acest an într-un proiect „major” comercial sau de birouri.

New Europe Property Investments este compania-mamă a unui grup de firme înfiinţat pentru a investi în special în clădiri de birouri, centre comerciale şi proprietăţi industriale, în principal în România, unde grupul este activ din 2007, de la înfiinţarea sa.

Fondul a achiziţionat în ultimii ani mai multe proprietăţi importante în România, fiind aproape singurul investitor de pe piaţă de la declanşarea crizei financiare. Printre cele mai recente investiţii se numără Victoria Office, un teren de 4.400 mp în Piaţa Victoriei din Bucureşti, cu intenţia de a construi o clădire de birouri şi City Business Center din Timişoara Cluj Office. De asemenea, NEPI va investi impreună cu omul de afaceri Ovidiu Şandor un complex de birouri la Cluj-Napoca.

Portofoliul din România al grupului include în prezent 32 de proprietăţi imobiliare şi este orientat către achiziţia de proprietăţi închiriate de companii multinaţionale stabile din punct de vedere financiar, şi care generează venituri în euro.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile NEPI a fost realizată pe 27 septembrie, când preţul a stagnat la 19,75 lei. La această cotaţie capitalizarea NEPI era de 2,477 miliarde lei (542,2 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Ceres Pharma din Belgia cumpără Dacia Plant, producătorul siropurilor BiSeptol și Calmotusin
Ceres Pharma din Belgia cumpără Dacia Plant, producătorul siropurilor BiSeptol și Calmotusin
Ceres Pharma, o companie belgiană aflată în plină expansiune, cumpără Dacia Plant, a anunțat compania românească. Valoarea tranzacției nu a fost făcută publică. ...
Rompetrol Rafinare investește 40 de milioane de dolari în modernizarea capacităților de stocare de la rafinăriile Petromidia și Vega
Rompetrol Rafinare investește 40 de milioane de dolari în modernizarea capacităților de stocare de la rafinăriile Petromidia ...
Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), a inițiat în acest an un program amplu de ...
CFR Călători: Pierderi, dar și investiții mai mici cu peste 9% în 2022 – buget rectificat
CFR Călători: Pierderi, dar și investiții mai mici cu peste 9% în 2022 – buget rectificat
Bugetul rectificat al companiei naționale CFR Călători prevede reducerea pierderilor cu 61 milioane de lei, până la ...
ACAROM: Creștere cu 33,3% a pieței autoturismelor noi din România
ACAROM: Creștere cu 33,3% a pieței autoturismelor noi din România
Datele ACAROM și DRPCIV cu privire la înmatriculările de autoturisme noi în septembrie arată o creștere 33,38% față ...