Nestle a realizat vânzări record, profitând de panica declanșată de pandemie, care a determinat oamenii să-și facă provizii

Gigantul alimentar Nestle a raportat cele mai bune vânzări trimestriale din ultimii aproape cinci ani, după ce consumatorii şi-au făcut stocuri masive de produse, de la mâncarea pentru pisici Purina la cafeaua Nescafe şi preparate culinare congelate, pentru a se pregăti de restricţiile impuse de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters, citată de Agerpres.
Economica.net - vin, 24 apr. 2020, 18:01
Nestle a realizat vânzări record, profitând de panica declanșată de pandemie, care a determinat oamenii să-și facă provizii

În special vânzările în America de Nord şi Europa au urcat semnificativ în martie, ceea ce a dus la o creştere generală de 4,3% în primul trimestru din 2020, cel mai rapid ritm de creştere din ultimii aproape cinci ani şi peste estimările analiştilor, care se aşteptau la un avans de 3%. În schimb, vânzările au scăzut în China, unde consumatorii erau afectaţi de restricţiile de deplasare.

Compania elveţiană a anunţat că majoritatea categoriilor de produse Nestle şi-au crescut cota de piaţă în Europa, America de Nord, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

„Pe majoritatea pieţelor, în special în America de Nord şi Europa, a avut în martie o creştere semnificativă, sprijinită parţial de stocurile făcute de consumatori”, se arată în comunicatul Nestle.

Vineri, acţiunile Nestle înregistrau un avans de 1,4%, depăşind avansul indicelui principal al bursei elveţiene.

De asemenea, Nestle a anunţat că lansează un program de 500 de milioane de franci elveţieni (512 milioane de dolari) pentru a ajuta cafenelele şi restaurantele pe care le aprovizionează, extinzând condiţiile de plată şi suspendând taxele pentru închirierea aparatelor de cafea.

Ţinând cont de schimbările la portofoliul de produse, vânzările totale în primul trimestru din 2020 au scăzut cu 6,2%, la 20,8 miliarde de franci elveţieni (21,3 miliarde de dolari), în principal în urma vânzării unor divizii anul trecut.

Pentru acest an, Nestle se aşteaptă la o creştere a vânzărilor peste nivelul de anul trecut, de 3,5%.

În 2020, Nestle se aşteaptă la un an „mult mai viguros” în domeniul achiziţiilor faţă de 2019, deoarece vrea să-şi extindă afacerile, a anunţat directorul general Mark Schneider, adăugând că firma elveţiană analizează câteva opţiuni în zona fuziunilor şi achiziţiilor (M&A).

Nestle este prezent şi în România. În portofoliul Nestle România figurează branduri precum Nescafe, Nesquik, Nespresso, Joe, KitKat, Lion, Maggi, Nirvana, Aloma, Darling, Friskies, Nestle Fitness.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...