1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

Companii

Nestle investeşte două miliarde de franci elveţieni pentru a extinde folosirea materialelor plastice reciclate

Gigantul alimentar Nestle a anunţat joi că va investi până la două miliarde de franci elveţieni (2,07 miliarde de dolari) pentru a se aproviziona cu mai multe materiale plastice reciclate pentru ambalarea produselor sale şi pentru a reduce cu o treime folosirea de noi materiale plastice, transmite Reuters.

16 ian, 2020 | Agerpres

Criticată deseori de activiştii de mediu pentru că ar fi un poluator de top cu produse din plastic, Nestle este sub presiune pentru a lua măsuri în vederea reducerii deşeurilor.

Compania elveţiană s-a angajat ca până în 2025 să facă ambalaje reciclabile sau reutilizabile 100%. Nestle va aloca peste 1,5 miliarde de franci elveţieni pentru a plăti pentru costul suplimentar al plasticului reciclat.

Rivala Unilever a anunţat că vrea să înjumătăţească folosirea de noi materiale plastice până în 2025.

Analiştii consideră că Nestle, ca şi alte companii care comercializează produse alimentare ambalate, se află sub presiune pentru a-şi revizui modelul de afaceri şi portofoliile, pentru a satisface apetitul consumatorilor pentru mâncare locală, sănătoasă şi proaspătă.

Nestle este prezent şi în România. În portofoliul Nestle România figurează branduri precum Nescafe, Nesquik, Nespresso, Joe, KitKat, Lion, Maggi, Nirvana, Aloma, Darling, Friskies, Nestle Fitness.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO