Nestle renunţă la produsele pentru îngrijirea pielii şi se va concentra pe alimente, băuturi şi nutriţie

Economica.net
20 09. 2018
n_58521_1_10974500

Nestle este sub presiune deoarece Third Point, un fond speculativ condus de investitorul Daniel Loeb, cere măsuri drastice pentru îmbunătăţirea performanţelor financiare.

Nestle a anunţat că explorează opţiunile strategice pentru această divizie, spunând că „viitoarele oportunităţi de creştere ale Nestle sunt în afara obiectivelor strategice ale companiei”, care se concentrează pe alimente, băuturi şi nutriţie.

Săptămâna aceasta, Nestle a acceptat să-şi vândă divizia de asigurări Gerber Life, pentru suma de 1,55 miliarde de dolari, iar surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat, pentru Reuters, că va depune o ofertă pentru divizia de băuturi Horlicks a GlaxoSmithKline.

Divizia responsabilă de îngrijirea pielii produce brandurile Cetaphil şi Proactiv, precum şi un produs pentru reducerea ridurilor, Restylane. Divizia a avut anul trecut vânzări de 2,7 miliarde de franci elveţieni (2,8 miliarde de dolari), reprezentând aproximativ 3% din totalul vânzărilor Nestle.

Valoarea diviziei este estimată la 6 – 6,5 miliarde de franci elveţieni de către analistul Jean-Philippe Bertschy de la Vontobel, excluzând datoria financiară, provizioane şi impozite amânate. Acesta susţine că Nestle ar putea obţine între şase şi opt miliarde de franci elveţieni din vânzarea diviziei, în timp ce un alt analist estimează că s-ar putea obţine şapte miliarde de franci elveţieni.

Nestle, cel mai mare grup alimentar din lume, are 335.000 de angajaţi, 436 de fabrici în 85 de ţări, îşi vinde produsele în 189 de ţări.

În România, Nestle deţine o fabrică la Timişoara, deschisă în anul 1995. Nestle România exportă 35% din producţia fabricii de la Timişoara în Ungaria, ţările de la Marea Adriatică, ţările mediteraneene şi, începând din acest an, în Irlanda.