Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie

După un an record în care Netflix a adăugat 36 de milioane de abonați în 2020, cel mai popular serviciu de streaming video din lume a înregistrat o încetinire semnificativă a creșterii numărului de abonați în primele șase luni din 2021. Potrivit celui mai recent comunicat al companiei, Netflix a adăugat doar 5,5 milioane de abonați în prima jumătate a anului, comparativ cu peste 25 de milioane în aceeași perioadă a anului trecut.
Lidia Neagu - vin, 23 iul. 2021, 22:01
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie

În cele trei luni încheiate la 30 iunie, gigantul american de streaming a adăugat doar 1,5 milioane de abonați plătitori la nivel mondial, marcând cel mai mic câștig trimestrial din al doilea trimestru al anului 2013.

„Deși acest lucru poate părea alarmant la prima vedere, nu este nevoie să apăsăm încă butonul de panică pentru Netflix”, spun analiştii Statista.

Potrivit propriei evaluări, compania a devenit o victimă a succesului de anul trecut, când o avalanșă de oameni s-a abonat pe fondul pandemiei și al opțiunilor limitate de petrecere a timpului liber. Mulți dintre acei abonați s-ar fi putut abona altfel în acest an, creând ceea ce compania numește „o oarecare fluctuație în creșterea numărului de membri” în raportul său către acționari.

În timp ce creșterea neprevăzută din 2020 este, fără îndoială, cel mai important factor pentru cea mai recentă încetinire, întârzierile de producție legate de pandemie au jucat, de asemenea, un rol, ceea ce a dus la o listă de conținuturi mai slabă pentru prima jumătate a anului 2021.

Cu o linie de conținut înclinată spre a doua jumătate a anului, Netflix se așteaptă să vadă o nouă creștere a numărului de abonați. Compania estimează că un număr de 3,5 milioane de oameni se vor abona la serviciile sale în al treilea trimestru. Dacă acest obiectiv va fi atins, compania va fi adăugat 54 de milioane de abonați în decurs de 24 de luni, ceea ce este aproximativ în linie cu traiectoria sa de creștere de dinainte de pandemie.

Te-ar mai putea interesa și
Şefa Comisiei Europene se întâlneşte, luni, la Bucureşti cu preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu
Şefa Comisiei Europene se întâlneşte, luni, la Bucureşti cu preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu
Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se întâlneşte luni, la Bucureşti, cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Florin Cîţu, în cadrul seriei de vizite NextGenerationEU, au......
Preşedintele Huawei se aşteaptă în 2021 la venituri mai mici cu 40 de miliarde de dolari din vânzările de smartphone
Preşedintele Huawei se aşteaptă în 2021 la venituri mai mici cu 40 de miliarde de dolari din vânzările de smartphone
Grupul chinez Huawei Technology va vedea în acest an cum veniturile sale din vânzările de smartphone vor scădea cu cel ...
Şcoala care va converti 8.000 de mineri în tehnicieni pentru industria regenerabilelor s-a deschis oficial – Renew Acad
Şcoala care va converti 8.000 de mineri în tehnicieni pentru industria regenerabilelor s-a deschis oficial – Renew ...
Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) a inaugurat oficial RenewAcad, o școală prin care intenționează să ...
Şapte judeţe sunt pe roşu, 54 de localităţi sunt peste 6 la mia de locuitori, la rata de infectare. Noi recorduri de cazuri noi şi pacienţi la terapie intensivă – Coronavirus – vineri, 24.09.2021
Şapte judeţe sunt pe roşu, 54 de localităţi sunt peste 6 la mia de locuitori, la rata de infectare. Noi recorduri de ...
Criza Coronavirus 24 septembrie 2021 - 7.116 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, 991 în Bucureşti. 145 de morţi în ...