1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Netflix intră în Germania şi Franţa, cea mai mare expansiune a companiei americane din 2011

Cel mai popular serviciu de filme pe internet din SUA, Netflix, îşi va extinde anul acesta programele în Europa, cea mai mare expansiune a companiei americane din ultimii aproape trei ani, transmit Bloomberg şi Reuters.

21 mai, 2014 | Agerpres

Serviciul de abonament TV şi filme online va fi introdus în Germania, Franţa, Austria, Elveţia, Belgia şi Luxemburg, a anunţat, miercuri, compania cu sediul în California, cunoscută pentru popularul serial american 'House of Cards'.

Expansiunea în statele bogate din Europa este cea mai mare ambiţie a directorului general al Netflix, Reed Hastings, de la sfârşitul lui 2011, când firma a început să ofere servicii de streaming pentru filme şi spectacole TV în America Latină şi Caraibe, încercând să concureze cu Amazon şi Time Warner Inc.

Netflix oferă deja servicii în Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Danemarca, Norvegia, Suedia şi Finlanda.

Strategia companiei pe termen lung prevede obţinerea a cel puţin 120 de milioane de abonaţi din afara SUA, excluzând China, a declarat directorul financiar David Wells.

În SUA, obiectivul este de a ajunge la 60 - 90 de milioane de abonaţi.

În primul trimestru din 2014, compania avea 48,4 milioane de clienţi, inclusiv 35,7 milioane în SUA. În acest trimestru, Netflix speră să atragă încă 1,46 milioane de abonaţi, din care 940.000 din afara SUA.

Marţi, acţiunile Netflix au urcat cu 2%, la 371,67 dolari, la bursa de la New York. Anul acesta, titlurile companiei au urcat cu 1%

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO