New York Times va da gratuit online doar 10 articole pe lună

New York Times limitează şi mai mult accesul la conţinutul său online neplătit, astfel încât, de la începutul lunii aprilie, cititorii vor putea să lectureze gratuit doar 10 articole pe lună, potrivit unui comunicat al The New York Times Company, citat de huffingtonpost.com.
Economica.net - mie, 21 mart. 2012, 15:08
New York Times va da gratuit online doar 10 articole pe lună

The New York Times Company a decis să limiteze accesul gratuit la 10 articole de pe NYTimes.com, după ce, timp de un an, userii site-ului publicaţiei au avut acces la un număr de 20 de articole gratuite pe lună.

Noua decizia va fi pusă în aplicare de la începutul lunii aprilie, iar The New York Times Company a promis că va continua să permită accesul gratuit la un conţinut generos atât pe site-ul publicaţiei, cât şi pe alte platforme digitale (tabletă şi smartphone).

„Ştim că cititorii consideră valoros jurnalismul făcut de noi şi ne aşteptăm ca aceştia să răspundă pozitiv la noile noastre oferte digitale de abonare. Ne angajăm faţă de toţi abonaţii noştri, atât cei de la varianta print, cât şi cei de la variantele digitale, că vom continua să investim şi să dezvoltăm produsele noastre şi că acestea vor rămâne o sursă pentru furnizarea de ştiri demne de încredere, de informaţii şi opinii de calitate în anii care vor veni”, a declarat Arthur Sulzberger, Jr, preşedinte şi chief executive officer al New York Times Company.

New York Times Company, care a lansat sistemul digital cu plată în urmă cu un an, a atras 454.000 de abonaţi la pachete diferite care cuprind conţinut furnizat de publicaţiile New York Times şi International Herald Tribune.

Grupul de presă Times Co. a anunţat, în ianuarie 2010 că va introduce la începutul anului 2011 o taxă pentru cei care doresc să acceseze conţinuturile publicate pe nytimes.com.

Publicaţia New York Times a introdus, în 29 martie 2011, plata pentru conţinutul online pentru cititorii din întreaga lume, după ce a testat formula în Canada începând cu 17 martie 2011.

În primele patru săptămâni de la introducerea sistemului cu plată, abonamentul pentru una dintre cele trei formule online costa 99 de cenţi/ lună. După această perioadă, clienţii care depăşeau o limită de 20 de articole online plăteau un abonament: 15 dolari pe lună pentru acces pe site-ul New York Times de pe computer sau telefonul mobil, 20 de dolari pentru acces pe site de pe computer şi tablete sau 35 de dolari pentru acces de pe orice tip de dispozitiv, după cum anunţa în 29 martie 2011 compania.

The New York Times Company este o companie internaţională de media, care în 2011 a înregistrat venituri de 2,3 miliarde de dolari. Compania deţine, printre altele, titulurile The New York Times, the International Herald Tribune, The Boston Globe, NYTimes.com, BostonGlobe.com, Boston.com, About.com.

Printre marile titluri americane care au site-uri accesibile doar cu plată se numără Wall Street Journal, proprietate a grupului News Corporation, condus de Rupert Murdoch, şi Newsday.

Totodată, în 2010, cotidianul britanic The Times şi suplimentul său de duminică, The Sunday Times, au introdus taxe de acces pentru consultarea versiunilor lor online.

Te-ar mai putea interesa și
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele sale facilităţi de export la nivel mondial, urmând să producă anual......
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, pentru cumpărarea unui parc eolian
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, ...
Vista Bank a acordat companiei Alive Wind Power One, parte a Grupului Premier Energy PLC, un credit de investiții în sumă ...