1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

News

News Corp a avut o divizie pentru sabotarea concurenţilor prin piratarea produselor

Grupul News Corp, controlat de miliardarul Rupert Murdoch, a avut un departament secret care se ocupa cu sabotarea concurenţilor, promovând piratarea produselor rivale, potrivit ziarului australian Financial Review, care a publicat miercuri rezultatele unei investigaţii începută acum patru ani.

28 mar, 2012 | Mediafax

Financial Review scrie, citând documente obţinute în urma investigaţiei, că News Corp a înfiinţat la mijlocul anilor '90 divizia Operational Security, transmite Reuters.

Personalul unităţii a fost "populat" de foşti ofiţeri din poliţie şi servicii de informaţii, care "spărgeau" codurile cartelelor smartcard ale clienţilor serviciilor concurente de televiziune cu plată (pay-TV) pentru a vinde apoi la negru cartele pirat care ofereau acces gratuit la acele servicii, provocând pierderi de milioane de dolari companiilor rivale, notează publicaţia australiană.

Departamentul funcţiona din sediul subsidiarei NDS a News Corp, iar scopul iniţial al operaţiunii era de a depista persoanele care piratează produsele News Corp.

Reprezentanţii News Corp neagă că grupul s-ar fi implicat în promovarea pirateriei serviciilor pay-TV.

NDS a fost preluată recent de Cisco Systems pentru 5 miliarde de dolari.

Financial Review susţine că departamentul a ajutat News Corp să cumpere la preţuri foarte mici competitori ca DirecTV SUA sau Telepiu Italia.

News Corp deţine 25% din acţiunile celui mai mare furnizor de servicii pay-TV din Australia, Foxtel, care vrea să preia rivalul Austar.

BBC a prezentat luni un documentar potrivit căruia NDS ar fi angajat un "consultant" pentru a publica pe internet codurile de criptare ale serviciilor ITV Digital, unul dintre principalii concurenţi ai Sky TV, companie deţinută atunci de Murdoch.

ITV Digital s-a închis în 2002, parţial din cauza piratării la scară largă a serviciilor companiei în urma publicării codurilor pe internet.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO