1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

Companii

News Corp. a numit un preşedinte-director general al Fox Networks Group

Grupul News Corporation, care se pregăteşte de scindare, a anunţat, luni, că a numit un preşedinte-director general pentru filiala Fox Network Group - ce grupează televiziunile companiei -, în persoana lui Peter Rice, care era şeful diviziei de divertisment al acestor posturi, informează AFP.

24 iul, 2012 | ECONOMICA.net

"Peter a demonstrat, pe rând, la Fox Entertainment Networks şi la (studioul de producţie cinematografică) Fox Searchlight înainte, că este unul dintre liderii cei mai inovatori şi cu o bună strategie în domeniul divertismentului", a spus directorul de exploatare al News Corp., Chase Carey, într-un comunicat.

Din această funcţie, Rice va conduce posturile Fox generaliste şi sportive, pe cablu şi digitale, americane şi străine, dar şi posturile National Geographic. PDG al Fox Sports, David Hill a fost la rândul lui promovat ca vicepreşedinte executiv al News Corporation.

Numirile au fost anunţate la puţin timp după ce preşedintele-director general şi fondatorul News Corp., Rupert Murdoch, a spus că renunţă la funcţiile de director al mai multor companii care controlează cotidianele britanice ale grupului şi la calitatea de membru al consiliilor de administraţie ale mai multor filiale americane ale trustului media.

Un purtător de cuvânt al News Corp. a anunţat, sâmbătă, că demisiile acestea reprezintă "o operaţiune de curăţare înainte de scindarea grupului".

Pe 28 iunie, consiliul de administraţie al grupului media News Corporation a aprobat scindarea trustului într-o divizie editorială şi una de entertainment. Conform analiştilor de la Wall Street Journal şi Reuters, manevra are rolul de a proteja activităţile de televiziune şi producţie de filme, mai profitabile, de cele

editoriale, mai ales pe fondul scandalului interceptărilor telefonice, care a afectat numeroase publicaţii britanice aparţinând acestui grup media. În contextul

scindării, grupul News International şi-a schimbat numele în NI Group Limited.

În urma deciziei din iunie, divizia de filme şi televiziune - inclusiv studiourile 20th Century Fox, reţeaua de televiziune Fox şi postul Fox News - va fi separată

de cea care include ziarele şi editurile grupului media. Din grupul editorial News Corp. fac parte publicaţii precum Wall Street Journal, The Times of London, The

Australian, New York Post, Herald Sun, precum şi editura HarperCollins. Conform experţilor, divizia editorială va fi mult mai mică decât cea de entertainment.

Familia Murdoch va păstra în continuare controlul efectiv asupra ambelor divizii rezultate în urma scindării.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO