1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 18 º

News

News Corp. se retrage de la Bursa din Londra

News Corp, grupul de media deţinut de Rupert Murdoch, afectat în Marea Britanie de scandalul interceptărilor telefonice ilegale, a anunţat, joi, că se va retrage de la Bursa de la Londra pe 28 iunie, dată la care activităţile sale editoriale şi de divertisment vor fi scindate, informează AFP.

30 mai, 2013 | Mediafax

News Corporation, cotată şi la bursele din New York şi Australia, transmite într-un comunicat că a luat această decizie pentru că acţiunile sale de la Bursa din Londra reprezintă mai puţin de 1% din volumul total de schimburi de acţiuni la nivel mondial.

Grupul media News Corporation, deţinut de magnatul Rupert Murdoch, trebuie să finalizeze până pe 28 iunie proiectul său de scindare, în companii diferite, a diviziei editoriale de activităţile de divertisment.

Divizia de cinema şi televiziune - inclusiv studiourile 20th Century Fox, reţeaua de televiziune Fox şi postul Fox News - va fi separată de cea care include ziarele şi operaţiunile de publishing ale grupului News Corp.

Din grupul media News Corp. fac parte publicaţii precum Wall Street Journal, The Times of London, The Australian, New York Post, Herald Sun, precum şi editura HarperCollins. Conform experţilor, divizia editorială va fi mult mai mică decât cea de entertainment.

Familia Murdoch va păstra în continuare controlul efectiv asupra ambelor divizii rezultate în urma scindării.

Numele de News Corp. va fi păstrat de divizia editorială, în timp ce divizia de divertisment se va numi 21st Century Fox.

Ambele grupuri vor fi cotate la bursele de pe Wall Street şi din Australia.

Scindarea trustului într-o divizie editorială şi una de divertisment a fost aprobată pe 28 iunie 2012 de consiliul de administraţie al grupului News Corporation. Conform analiştilor de la Wall Street Journal şi Reuters, manevra are rolul de a proteja activităţile de televiziune şi producţie de filme, mai profitabile, de cele editoriale, mai ales pe fondul scandalului interceptărilor telefonice, care a afectat numeroase publicaţii britanice aparţinând acestui grup media. În contextul scindării, grupul News International şi-a schimbat numele în NI Group Limited.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO