1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Nica: Noul "drum al mătăsii" trebuie precedat de dezvoltarea unuia electronic

Noul "drum al mătăsii" trebuie precedat de construirea unuia electronic, care va facilita comunicarea, va elimina barierele de limbaj existente şi, implicit, va susţine dezvoltarea comerţului, a declarat, vineri, ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica.

27 sep, 2013 | Mediafax

"În opinia mea, cea mai rapidă cale de a construi noul drumul al mătăsii este să construim un drum electronic, un «iDrum al mătăsii», pentru că lucrurile se mişcă foarte rapid, oamenii se mişcă foarte rapid, se investeşte foarte mult în servicii, în proiecte de insfrastructură. Un exemplu în acest sens este Azerbaidjanul, care îşi consolidează sistemul educaţional şi derulează proiecte de infrastructură transnaţionale. Trebuie să ne mişcăm spre noua eră a tehnologiei, facilitând cooperarea transfrontalieră şi devenind parte din cele mai inteligente proiecte şi strategii de dezvoltare", a spus Nica la Bucharest Forum.

El a adăugat că speră ca Uniunea Europeană şi Asia Centrală vor pune în practică strategia privind parteneriatul pentru noul drum al mătăsii.

"Unul dintre pilonii principali constă în construirea unei autostrăzi electronice între est şi vest, care va elimina barierele de limbaj şi va facilita comunicarea. Dacă nu vor mai exista bariere de limbaj, nici alte bariere nu vor mai subzista în calea comerţului", a spus Nica.

"Drumul Mătăsii", cea mai importantă rută comercială din istorie, a legat Asia de Europa, reprezentând totodată un liant între diferite culturi şi civilizaţii.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO