1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Nica: SNR ar putea să retransmită programe TV în format digital, din luna decembrie

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR) ar putea, la finele acestui an, să retransmită în format digital un număr de 15 programe TV, proiect care necesită investiţii între 10 şi 20 milioane de euro, a declarat, marţi, ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica.

12 sep, 2012 | Mediafax

"Cu investiţie situată între 10 şi 20 milioane de euro, reţeaua de radiorelee a SNR poate să emită programe TV în format de înaltă definiţie (high definition - HD). Vrem ca SNR să demareze programul de televiziune digitală în standardul DVBT-2, ceea ce va permite ca într-un interval de câteva luni să aibă acoperire semnificativă a teritoriului, în jurul a 70%, şi să emită în format digital un număr de 15 programe TV", a spus Nica.

El a adăugat că acest proiect este condiţionat de forma finală a strategiei privind tranziţia de la televiziunea analogică la cea digitală, la discuţii urmând să participe şi Consiliul Concurenţei şi Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

"În funcţie de varianta finală a strategiei, SNR ar putea începe cu un proiect pilot, să vadă cum funcţionează, care-i gradul de recepţie. De asemenea, SNR ar putea să renunţe la transmisia TVR 2, pentru a-şi elibera capacitatea de retransmisie, care va fi preluat de TVR 1 şi transmis în format digital. Dacă până la finele lunii septembrie reuşim să avem toate documentele oficiale (strategie, modalităţi de implementare) în vigoare, SNR ar putea să înceapă să emită programe TV în format digital în marile oraşe în decembrie", a spus Nica.

Înfiinţată în anul 1991, prin reorganizarea şi divizarea Rom Post Telecom, SNR este principalul furnizor de servicii de radiocomunicaţii din România.

Sub brandul Radiocom, compania asigură suport de transmisii pentru telefonia publică, reţelele de telefonie mobilă, transfer de date şi Internet.

Potrivit Ministerului Finanţelor Publice, SNR a consemnat în 2011 o cifră de afaceri de 331,6 milioane de lei, în scădere cu 2% faţă de anul precedent, şi o pierdere netă de 44,1 milioane de lei, de la 43,4 milioane de lei în 2010.

Numărul mediul de salariaţi a scăzut cu 8,1%, la 1.759 persoane.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO