Nimeni n-a vrut să cumpere 35% din Hotelul Marriott. Licitaţia se reia

Licitaţia pentru vânzarea a 35% din acţionile companiei care administrează hotelul Marriott din Bucureşti, la pachet cu o creanţă de 150 de milioane de lei va fi reprogramată peste două zile, pentru că azi nu s-a prezantat nimeni.
Florin Cojocaru - lun, 10 iun. 2013, 13:21
Nimeni n-a vrut să cumpere 35% din Hotelul Marriott. Licitaţia se reia

Niciun investitor nu a cumpărat caietul de sarcini pentru a putea participa la licitaţia de luni în care urma să fie scos la vânzare pachetul de 35% deţinut de ONT Carpaţi în compania care are în proprietate hotelul Marriott din Bucureşti, licitaţia urmând să se reia miercuri.

Licitaţia se referea şi o creanţă de 150 de milioane de lei asupra unităţii de cazare.

Preţul de pornire era de 22,3 milioane de euro, exclusiv TVA, garanţia de participare a fost de 2 milioane de euro iar preţul caietului de sarcini a fost de 5.000 de euro. Următoarea licitaţie se va ţine miercuri, ora 15.30.

„Nu a fost cumpărat caietul de sarcini pentru licitaţia de astăzi. Va urma o altă licitaţie miercuri, la ora 15:30, iar dacă nici atunci nu se va vinde, va mai fi încă o licitaţie vineri”, au declarat agenţiei MEDIAFAX reprezentanţii VF Insolvenţă SPRL, lichidatorul judiciar al ONT Carpaţi, firmă aflată în insolvenţă. 

Reprezentantul lichidatorului VF Insolvenţă, Mariana Popa a refuzat să dezvăluie pentru ECONOMICA.NET preţul de la care porneşte cea de-a doua licitaţie. „Cumpăraţi caietul de sarcini şi aveţi acolo toate detaliile”, a declarat aceasta.

De obicei, licitaţiile de acest tip pornesc de la un discount de 10%, dacă activul ce face obiectul lictaţiei nu este adjudecat de prima dată.

ONT Carpaţi deţine o participaţie de 35% la compania care administrează hotelul Marriott din Bucureşti, cu 423 de camere şi clasificat la cinci stele.

Preţul de pornire a licitaţiei de luni era stabilit la 22,3 milioane de euro, fără TVA.

Reprezentanţii lichidatorului nu au dorit să precizeze dacă preţul va fi scăzut pentru licitaţia de miercuri.

„Rămâne la aprecierea creditorilor dacă va scădea preţul de pornire pentru licitaţia de miercuri”, au afirmat sursele citate.

Cel mai mare creditor al ONT Carpaţi este Bank of Cyprus, care deţine 93% din acţiunile firmei. Cel mai important activ deţinut de sucursala din România a Bank of Cyprus este un credit de 110 milioane de euro acordat companiei care deţine hotelul Marriott, prelungit în toamna anului trecut şi scadent în 2017.

Creditul a fost garantat cu terenul de 28.457 metri pătraţi, din Calea 13 Septembrie şi clădirea de 69.307,58 metri pătraţi, care include hotelul JW Marriott Bucharest Grand Hotel şi complexul aferent, cu spaţile comerciale, birouri, cazinou, parcare interioară şi exterioară, precum şi toate îmbunătăţirile aduse imobilelor în garanţie.

ONT Carpaţi mai deţine hotelul de patru stele New Montana din Sinaia. În anul 2011, ONT Carpaţi a înregistrat o cifră de afaceri în creştere cu 12%, la 10,2 milioane lei, şi pierderi de 46,2 milioane lei.

Cel mai mare acţionar al Societăţii Companiilor Hoteliere Grand, care deţine hotelul Marriott, este compania austriacă de construcţii Strabag, cu o participaţie de aproape 65%.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...