Nicolae Bucovală investeşte 16 mil. euro în complexul Steaua de Mare şi vrea un hotel şi la munte

Cu un portofoliu de cinci hoteluri pe litoral, omul de afaceri Nicolae Bucovală are în plan construcţia unui hotel la munte.
Andrada Ghira - mie, 02 iul. 2014, 21:13
Nicolae Bucovală investeşte 16 mil. euro în complexul Steaua de Mare şi vrea un hotel şi la munte

Nicolae Bucovală, proprietarul complexului Steaua de Mare din Eforie Nord vrea să contruiască anul viitor un hotel de la zero, la Predeal.  

„La Predeal vreau să fac un hotel cu 100 de camere, lângă pârtia Cioplea. E o investiţie de la zero. Terenul, pe care l-am cumpărat înainte de criză, atunci când preţurile în zonă erau de 200 euro/mp, are o suprafaţă de 3.000 mp, iar proiectul arhitectural m-a costat 140.000 de euro”, ne-a declarat Nicoale Bucovală.

Planul de a avea hotel şi la munte, după cele cinci pe care de deţine la mare, e inspirat din comunism. „Atunci, oamenii mergeau cinci-şase zile la mare, după care plecau cinci zile la munte. Şi am zis: ce-ar fi să combin sejururile, mai ales că se vorbea de voucherele de vacanţă. S-ar putea face combinaţii prin care să putem vinde vouchere mixte”, povesteşte Bucovală, care deţine hotelurile Tomis (Mamaia), Cupidon (Venus) şi hotelurile Steaua de Mare, Meduza şi Delfinul din Eforie Nord. În acest fel, se poate folosi forţa de muncă vara, pe litoral, iar iarna, la munte.

Complexul Steaua de Mare din Eforie Nord, resuscitat cu 16 milioane de euro

În 2012, Bucovală cumpăra complexul intrat în faliment Steaua de Mare deţinut de o firmă controlată de Triţă Făniţă. Preţul plătit pentru complex: patru milioane de euro. Au urmat apoi investiţiile în renovare şi modernizarea hotelurilor Delfinul şi Meduza. La cel de-al treilea, care dă şi numele complexului, încă se lucrează. În total, 1.400 de locuri de cazare. 

Omul de afaceri vrea ca pe 1 mai 2015 şi hotelul Steaua de Mare să intre în circuitul turistic. Şi odată cu el, o bază de tratament, mai mică decât cea deţinută de Ministerul Sănătăţii prin Efosan, care este cea mai mare bază de tratament din ţară, cu o suprafaţă de 17.000 mp, şi care este legată printr-un coridor de hotelul Delfinul.

Investiţia în noua bază de tratament de la hotelul Steaua de Mare, care va include şi un centru SPA, se ridică la 3,5 milioane de euro.

„Până acum am investit 10-11 milioane de euro, cu tot cu achiziţia complexului şi mi-am bugetat o investiţie totală de 15-16 milioane de euro. În turism, îţi recuperezi investiţia între opt şi zece ani; chiar dacă investeşti, tot mai apare ceva”, spune Nicolae Bucovală.

Pe lângă investiţiile în hoteluri, omul de afaceri a mai investit 400.000 de euro în şase apartamente de lux, care au fost amenajate în două clădiri ce fac parte din complex. Iar de la 1 iulie, a fost introdus şi sistemul all-inclusive pentru cazarea în complex.

Dacă până acum Bucovală a avut încasări din hoteluri doar în perioada estivală, odată cu deschiderea hotelului Steaua de Mare, omul de afaceri vrea să intre şi pe segmentul balnear, în care vede o oportunitate pentru atragerea turiştilor străini, tot mai interesaţi de prevenirea bolilor şi afecţiunilor. 

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a lansat ideea de brand Litoralul Verde, o marcă prin care agenţiile din asociaţie doresc să susţină staţiunile din sudul litoralului.

Zona staţiunilor Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costineşti, Olimp, Neptun, Cap Aurora, Jupiter, Venus, Saturn, Mangalia, Vama Veche atrage anual circa 70% din turiştii care vizitează staţiunile de la malul mării prin agenţii de turism.

CITEŞTE ŞI ANAT vrea brandul ‘Litoralul Verde’ pentru sudul litoralului

Te-ar mai putea interesa și
Jumătate dintre români preferă în casă temperaturi între 22 și 24 de grade și chiar peste – studiu E.On
Jumătate dintre români preferă în casă temperaturi între 22 și 24 de grade și chiar peste – studiu E.On
Interesul românilor pentru reducerea consumului de energie a crescut semnificativ în ultima perioadă, circa 80% dintre români afirmând că au luat măsuri în acest sens sau se gândesc să o......
Raiffeisen se aşteaptă ca solicitările BCE să accelereze reducerea afacerii din Rusia
Raiffeisen se aşteaptă ca solicitările BCE să accelereze reducerea afacerii din Rusia
Raiffeisen Bank International (RBI), cea mai mare bancă occidentală prezentă pe piaţa rusă, se aşteaptă ca Banca Centrală ...
Startup-ul Swisspod Technologies, care dezvoltă o tehnologie pentru transport terestru de foarte mare viteză, de 1.200 km/h, lansează o rundă de finanţare de 200.000 de euro pe SeedBlink
Startup-ul Swisspod Technologies, care dezvoltă o tehnologie pentru transport terestru de foarte mare viteză, de 1.200 ...
Swisspod Technologies, un startup fondat de doi câștigători ai competiției SpaceX Hyperloop Competition — românul ...
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile populaţiei
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile populaţiei
România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, ...