1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Nicolae Demetriade şi-a dat demisia de la Tarom. Urmează Pascariu?

 Nicolae Demetriade şi-a dat demisia din funcţia de administrator - director executiv al Tarom, dar şi din Consiliul de Administraţie al companiei aeriene naţionale. În această după-amiază, la ora 17.00, va avea loc o şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor Tarom, în cadrul căreia, cel mai probabil, Dan Pascariu va fi revocat din funcţie, au spus surse citate de Agerpres.

22 oct, 2013 | Mediafax

El invocă aplicarea prevederilor ordonanţei privind managementul privat la Tarom, afirmând că aceasta a fost "o iluzie".

"Aplicarea OUG 109/2011 a fost doar o iluzie", a declarat Demetriade pentru MEDIAFAX.

Întrebat dacă a demisionat doar din funcţia de director executiv, sau şi din Consiliul de Administraţie, Demetriade a răspuns: "Din toate".

CA-ul Tarom a hotărât în iunie să urgenteze aplicarea măsurilor din planul de management prin numirea lui Nicolae Demetriade în funcţia de administrator-director executiv, după ce reprezentanţii consiliului s-au declarat nemulţumiţi de activitatea directorului general al companiei, belgianul Christian Heinzmann.

Demetriade a fost numit în CA al Tarom în luna mai.

Ministerul Transporturilor le-a cerut demisia din funcţiile deţinute la Tarom preşedintelui Consiliului de Administraţie, Dan Pascariu, şi directorului executiv, Nicolae Demetriade, întrucât aceştia nu au fost de acord să prelungească mandatul lui Christian Heinzmann, CEO al Tarom, care expiră la 19 noiembrie, au declarat, pentru AGERPRES, surse din cadrul companiei aeriene.

La rândul său, Dan Pascariu a confirmat, pentru AGERPRES, că nu a demisionat din funcţia deţinută la Tarom, dar se aşteaptă să fie revocat din funcţie.

În această după-amiază, la ora 17.00, va avea loc o şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor Tarom, în cadrul căreia, cel mai probabil, Dan Pascariu va fi revocat din funcţie, au spus sursele citate.

Tarom a încheiat primul semestru cu pierderi de 63 milioane lei, în scădere faţă de rezultatul negativ de 120 de milioane de lei din prima jumătate a anului trecut. Venituri operaţionale au atins 534 milioane lei, faţă de 498 milioane lei la jumătatea anului trecut.

Planul de management, aprobat de Consiliul de Administraţie în luna martie, prevede pierderi de 143 milioane lei în acest an, de 18 milioane lei în 2014, urmând ca în 2015 şi 2016 compania să realizeze profit de 92 milioane lei, respectiv 173 milioane ei.

Compania urmăreşte de asemenea o creştere a numărului de pasageri transportaţi cu 100.000 pe an, de la 2,3 milioane în acest an la 2,6 milioane în 2016, şi o majorare a gradului de încărcare a aeronavelor, de la 68% în acest an la 75% în 2016.

Citeste si: Cum a economisit Tarom 250.000 de dolari

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO