1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Nicolescu, CNIPMMR: Peste 90% dintre IMM-urile din România se autofinanţează

Un procent de 91,27% dintre Întreprinderile Mici şi Mijlocii din România se autofinanţează, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

03 sep, 2013 | Agerpres

"În urma unei anchete realizate pe un eşantion de 1.858 întreprinzători din toată ţara, a reieşit că un procent de 91,27% dintre Întreprinderile Mici şi Mijlocii din România se autofinanţează. Acest procent a crescut în ultimul an cu 16,37%, în paralel cu scăderea cu 5% a creditelor bancare", a afirmat Ovidiu Nicolescu.

Pentru a remedia această situaţie, CNIPMMR vine cu un set de opt propuneri, dintre care se numără creşterea transparenţei şi competiţiei în sectorul bancar; sprijinirea accesului la consultanţă pentru IMM-uri şi valorificarea, într-o măsură mai mare, a garanţiilor acordate prin intermediul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii şi a Fondului Român de Contragarantare.

"Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, ne-a promis că la începutul lunii octombrie va fi organizată o întâlnire între reprezentanţii instituţiilor bancare şi cei ai mediului antreprenorial, întâlnire la care va participa şi premierul Victor Ponta. Întâlnirea are ca principal scop creşterea gradului de transparenţă a relaţiilor dintre bănci şi IMM-uri", a mai spus Ovidiu Nicolescu.CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO