Nicolescu: Mă aştept ca oferta Electrica să fie subscrisă integral până luni

- Oferta publică iniţială a Electrica evoluează bine şi va fi suprasubscrisă integral până cel târziu luni, 23 iunie, a afirmat, joi, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, într-o declaraţie transmisă AGERPRES.
Economica.net - joi, 19 iun. 2014, 08:51
Nicolescu: Mă aştept ca oferta Electrica să fie subscrisă integral până luni

‘IPO-ul Electrica evoluează bine. Mă aştept ca oferta să fie subscrisă integral, cel mai târziu, luni 23 iunie. Electrica este o companie cu perspective bune şi, de aceea, prospectul ei merită analizat. Ne dorim ca ea să devină model pentru România în ceea ce priveşte guvernanţă corporativă. Acordul agreat cu BERD în acest sens va ajuta mult compania’, a precizat ministrul.

Road-show-ul pentru listarea Electrica a început marţi dimineaţă, după ce ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, împreună cu reprezentanţi ai conducerii societăţii de stat şi ai sindicatului de intermediere s-au întâlnit la Londra cu oficiali ai Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Dialogul dintre părţi a vizat prospectul Electrica, în special regulile de guvernanţă corporativă care urmează să fie implementate, după listare, în societatea de stat.

Ministrul român şi-a reconfirmat intenţia ca Electrica să devină, alături de noii investitori, un model de bune practici de guvernanţă corporativă, o companie care să se focuseze pe activitatea de bază într-un mod eficient, inclusiv la nivelul costurilor, şi care să fie orientată cu adevărat spre clienţii săi.

‘Ne-am exprimat dorinţa şi încrederea că BERD va fi un partener pe termen lung al statului român în acţionariatul Electrica şi că, prin experienţa sa vastă, ne va sprijini la o bună implementare a unor standarde internaţionale de guvernanţă corporativă. Mai mult, sperăm ca acest IPO să promoveze Electrica şi, implicit, România ca o bună destinaţie de business, stabilă şi predictibilă pentru investiţii’, a declarat Răzvan Nicolescu.

Întâlnirea de la Londra dintre ministru, conducerea Electrica şi reprezentanţii sindicatului de intermediere cu oficialii BERD a avut loc în cadrul ‘road-show-ului’, ocazie cu care vor avea loc în perioada imediat următoare mai multe reuniuni de acest fel, atât cu fonduri, cât şi cu bănci de investiţii sau alţi investitori interesaţi.

Grupul Electrica este lider în distribuţia şi furnizarea de energie electrică în România. Segmentele de activitate de bază ale Grupului sunt distribuţia de energie către utilizatori şi furnizarea de energie către consumatori casnici şi non-casnici.

Activitatea de distribuţie de energie electrică a Grupului Electrica este cea mai mare din România, atât în termeni de cantitate de energie electrică distribuită către utilizatori, cât şi după numărul de utilizatori. Potrivit ANRE, în 2013, Grupul a distribuit 16,1 TWh de energie electrică, reprezentând 39% din energia electrică distribuită în România, către aproximativ 3,6 milioane de utilizatori.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...