Nicuşor Dan: Agenţia Fitch a acordat calificativul „puternic” pentru Bucureşti la ajustarea cheltuielilor la venituri

Unul dintre indicatorii luaţi în calcul la evaluarea Agenţiei Fitch pentru îmbunătăţirea ratingului Capitalei pe termen lung este reprezentat de ajustarea cheltuielilor la venituri, unde calificativul este "puternic", a informat, miercuri, primarul general Nicuşor Dan.
AGERPRES - mie, 19 apr. 2023, 09:47
Nicuşor Dan: Agenţia Fitch a acordat calificativul

El a scris, pe Facebook, că eforturile municipalităţii pentru stabilizarea financiară devin „vizibile”, având în vedere că Fitch a îmbunătăţit profilul individual de credit (Standalone Credit Profile) al Bucureştiului de la ‘BBB+’ la ‘A’, o clasă mai sus decât ratingul naţional, ceea ce înseamnă o mare capacitate de îndeplinire a obligaţiilor, scrie Agerpres.

Potrivit edilului general al Capitalei, Fitch a îmbunătăţit ratingul pe termen lung (Long-Term Issuer Default Rating) al Bucureştiului la ‘BBB-‘ cu perspectivă stabilă, în acord cu ratingul României, în condiţiile în care ratingul municipalităţii nu poate depăşi ratingul ţării.

Nicuşor Dan a susţinut că Fitch a remarcat „performanţa operaţională solidă” a Bucureştiului şi „un plan de investiţii ambiţios”.

Fitch Ratings a confirmat, pe 15 aprilie, la „BBB-„, ratingurile pentru datoria pe termen lung în valută şi monedă locală ale municipiului Bucureşti şi a îmbunătăţit perspectiva de la negativă la stabilă.

Decizia vine după ce, luna trecută, Fitch a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi a revizuit perspectiva de ţară de la negativă la stabilă.

De asemenea, Fitch a revizuit profilul individual de creditare (SCP) al capitalei României de la „bbb plus” la „a”, reflectând revizuirea profilului de risc de la „nivel scăzut mediu” la „nivel mediu”.

Te-ar mai putea interesa și
Afacerile Pepco în România au trecut de pragul de 500 de milioane de euro anul trecut. Profitul s-a dublat
Afacerile Pepco în România au trecut de pragul de 500 de milioane de euro anul trecut. Profitul s-a dublat
Discounterul polonez de modă Pepco a înregistrat o cifră de afaceri de peste 500 de milioane de euro anul trecut pe piața din România, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, consultate......
Canalul Dunăre – București: A fost depusă solicitarea pentru Acordul de Mediu. Propunerea lui Burduja pentru Portul București
Canalul Dunăre – București: A fost depusă solicitarea pentru Acordul de Mediu. Propunerea lui Burduja pentru Portul ...
Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) a anunțat că a fost depusă solicitarea de emitere a acordului de ...
Republica Cipru a anunțat astăzi că cel puțin opt state din UE susțin repatrierea refugiaților sirieni
Republica Cipru a anunțat astăzi că cel puțin opt state din UE susțin repatrierea refugiaților sirieni
Ciprul a anunţat vineri că face parte dintr-un grup de cel puţin opt state membre ale Uniunii Europene care doresc să ...
Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă va intra duminică în programul de oprire planificată
Unitatea 1 a centralei nucleare de la Cernavodă va intra duminică în programul de oprire planificată
Unitatea 1 CNE Cernavodă va intra în programul de oprire planificată începând din 19 mai, desincronizarea de la Sistemul ...