Nicuşor Dan: Majorarea tarifului la gigacalorie este necesară. Suma este apropiată de cele din alte oraşe

Majorarea tarifului suportat de către bucureşteni pentru gigacalorie este necesară, a declarat, miercuri, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, menţionând că acest tarif nu a mai fost schimbat din 2011.
AGERPRES - mie, 30 mart. 2022, 12:28
Nicuşor Dan: Majorarea tarifului la gigacalorie este necesară. Suma este apropiată de cele din alte oraşe

„Un proiect extrem important – majorarea tarifului suportat de către bucureşteni pentru gigacalorie, pentru care propunerea este 330 de lei. Este o majorare necesară, pentru a echilibra întreg sistemul de termoficare, pentru a permite menţinerea sistemului de termoficare centralizat, care are beneficii importante în ceea ce priveşte mediul. Mă bucur că avem acordul majorităţii din Consiliul General pentru această majorare, care este absolut necesară. Tariful nu a mai fost modificat din anul 2011 şi prin această modificare ajungem la o sumă care este apropiată de cea a oraşelor din România care au sisteme centralizate de termoficare”, a precizat edilul şef în debutul şedinţei Consiliului General al Capitalei, scrie Agerpres.

Un alt proiect de pe ordinea de zi prevede aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea a 9 kilometri de reţea de termoficare.

„Tipul acestea de proiecte vor urma să le votăm în CGMB, pentru că este necesar să modernizăm reţeaua de termoficare. De transport – mai întâi şi după aceea – de distribuţie”, a spus el.

Potrivit lui Nicuşor Dan, proiectele cele mai importante de pe ordinea de zi sunt cele prin care Municipalitatea aprobă depunerea unor cereri de finanţare pentru consolidarea, prin programul PNRR, a mai multor imobile publice şi private. Edilul general a menţionat că apelul de proiecte în cadrul PNRR se va deschide vineri.

„Printre clădirile publice pentru care solicităm finanţare pentru consolidare găsim clădirea Teatrului Bulandra şi clădirea Maternităţii Bucur”, a explicat el.

Nicuşor Dan s-a referit şi la propunerea care vizează achiziţionarea unei părţi din imobilul din str. Batiştei nr. 14, sediul tradiţional al ARCUB.

„După ce vom avea imobilul în totalitate în proprietate, vom putea să îl consolidăm şi să îl redeschidem ca sală de spectacole”, a mai spus el.

O altă propunere vizează demararea procedurilor pentru construirea unui spital pe str. N. D. Cocea (Sector 5).

„Este o zonă care, pe de o parte, necesită facilităţi sanitare – întreaga zonă extinsă din jurul acestei locaţii nu are o unitate spitalicească”, a menţionat el.

Totodată, urmează să fie aprobată primirea în comodat a unui spaţiu pentru cazarea refugiaţilor din Ucraina.

Te-ar mai putea interesa și
Care sunt problemele Sistemului de Garanţie Returnare (SGR) şi cum poate deveni complet funcţional – declaraţiile CEO ReturRo, Gemma Webb
Care sunt problemele Sistemului de Garanţie Returnare (SGR) şi cum poate deveni complet funcţional – declaraţiile ...
Sistemului Garanție-Returnare care debutează azi îi mai lipsesc unele elemente importante pentru a fi complet funcțional. Cele mai multe lucruri nefinalizate îi afectează pe micii retaileri. Nu......
Restricţii trafic 1 Decembrie – Ce străzi vor fi închise din cauza Paradei de Ziua Naţională. Rute ocolitoare
Restricţii trafic 1 Decembrie – Ce străzi vor fi închise din cauza Paradei de Ziua Naţională. Rute ocolitoare
Traficul rutier este restricţionat pe mai multe artere din Capitală, joi şi vineri, în contextul în care se organizează ...
„Marea horă” începe în toate magazinele din România. Sistemul de Garanţie-Returnare (SGR) a început. Ce înseamnă, cum funcţionează, ce se schimbă
„Marea horă” începe în toate magazinele din România. Sistemul de Garanţie-Returnare (SGR) a început. Ce ...
Sistemul de Garanţie-Returnare (SGR) devine funcţional în România, începând de joi, ocazie cu care ţara noastră va ...
Galeria de mașini a lui Ion Țiriac a împlinit 10 ani: „Fiecare automobil din colecția mea are o poveste vie”
Galeria de mașini a lui Ion Țiriac a împlinit 10 ani: „Fiecare automobil din colecția mea are o poveste vie”
Țiriac Collection, galeria mașinilor de excepție care îmbină valoarea istorică cu forța și dinamismul prezentului, ...