Nicuşor Dan: Tablierul a fost montat la pasajul de la Doamna Ghica, iar de sâmbătă se reia circulaţia tramvaiului

Tablierul metalic a fost montat la pasajul de la Doamna Ghica, iar de sâmbătă se reia circulaţia tramvaiului, a declarat, miercuri, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.
AGERPRES - mie, 29 mart. 2023, 11:57
Nicuşor Dan: Tablierul a fost montat la pasajul de la Doamna Ghica, iar de sâmbătă se reia circulaţia tramvaiului

„Suntem în termen. S-a finalizat montarea tablierului metalic, conform graficului, la începutul acestei toamne o să se circule pe pod şi începând de sâmbătă o să circule tramvaiul”, a precizat Nicuşor Dan, care a vizitat lucrările la pasajul de la Doamna Ghica.

Edilul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a estimat că, spre sfârşitul verii, se va circula pe pasajul de la Doamna Ghica. „Mai sunt câteva etape care trebuie parcurse pentru a se circula cu adevărat pe pasaj. Se montează predalele în acest moment. După montarea predalelor, se va face o suprabetonare şi, după aceea, se pun următoarele accesorii, sisteme de iluminat, şamd”, a punctat Mihaiu.

Întrebat de jurnalişti ce soluţie de fluidizare a traficului se propune pentru zona Andronache la trecerea de cale ferată şi în intersecţia de la Fundeni, Nicuşor Dan a răspuns că aceasta este reprezentată de inelul median.

„Pentru inelul median, zona de aici înspre sud avem în execuţie studiul de fezabilitate, pentru zona înspre nord am avut hotărâre de Consiliu General şi am lăsat Primăria Sectorului 2 să facă achiziţia studiului de fezabilitate. Deci, pe tot ce înseamnă infrastructura, ca să fii serios, (…) trebuie să parcurgi mai mult paşi – studiu de fezabilitate, achiziţie publică, proiectare, execuţie şi durează”, a explicat edilul general al Capitalei.

Primăria Sectorului 2 este în faza de lansare a caietului de sarcini pentru studiul de fezabilitate privind tramvaiul care să lege Pantelimon de Pipera, a menţionat Radu Mihaiu.

El a punctat că tramvaiul este una dintre cele mai eficiente metode de transport în comun. „Din acest motiv, cred eu, acest tramvai care transportă un cartier dormitor Pantelimon către cartierul de business Pipera şi care poate să o facă într-un termen scurt este foarte, foarte important pentru a reduce traficul”, a indicat edilul Sectorului 2.

Te-ar mai putea interesa și
DNSC: Noi anunțuri care promovează false oportunități de investiții au fost postate pe rețelele Meta. Atacatorii se folosesc de imaginea Enel și a altor companii mari
DNSC: Noi anunțuri care promovează false oportunități de investiții au fost postate pe rețelele Meta. Atacatorii se ...
Noi postări sponsorizate pe social media care promovează falsele oportunităţi de investiţii vizează utilizatori din România ai platformelor Meta, atacatorii folosindu-se de tehnologia deepfake......
Christine Lagarde îl asigură pe guvernatorul Băncii Poloniei că legislația europeană îl protejează, în condițiile în care riscă să fie pus sub acuzare de noua putere
Christine Lagarde îl asigură pe guvernatorul Băncii Poloniei că legislația europeană îl protejează, în condițiile ...
Legislaţia Uniunii Europene îl protejează pe guvernatorul Băncii Naţionale a Poloniei dacă următorul Guvern de la ...
A doua avarie în reţeaua de termoficare din București în doar o săptămână. Peste 2.000 de blocuri afectate
A doua avarie în reţeaua de termoficare din București în doar o săptămână. Peste 2.000 de blocuri afectate
2.057 de blocuri din București primeau, în jurul orei 19.45, agent termic sub parametri sau nu aveau apă caldă și căldură, ...
Senatul a adoptat noi măsuri antifumat. Amenzile pot ajunge și la 10.000 de lei
Senatul a adoptat noi măsuri antifumat. Amenzile pot ajunge și la 10.000 de lei
Persoanele fizice care fumează în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele ...