Nike a raportat cele mai mari vânzări trimestriale de la înfiinţarea companiei

Grupul american Nike Inc a raportat vânzări trimestriale record, depăşind pragul de 12 miliarde de dolari pentru prima dată în istoria sa de 50 de ani, datorită majorării cererii în America de Nord, transmit Wall Street Journal şi Reuters.
AGERPRES - vin, 25 iun. 2021, 11:18
Nike a raportat cele mai mari vânzări trimestriale de la înfiinţarea companiei

Cel mai mare producător mondial de articole sportive a anunţat că în perioada martie – mai 2021 vânzările aproape s-au dublat, la 12,34 miliarde de dolari, de la 6,31 miliarde de dolari în urmă cu un an, când consumatorii au renunţat la achiziţii în contextul pandemiei de coronavirus (COVID-19). Vânzările directe ale Nike – produsele comandate prin aplicaţiile sale, site-uri sau propriile magazine – au urcat cu 73%, la 4,5 miliarde de dolari.

Pe cea mai mare piaţă a Nike – America de Nord – veniturile s-au dublat, la 5,38 miliarde de dolari, depăşind estimările analiştilor, de 4,31 miliarde de dolari. În China, o piaţă cu o creştere rapidă pentru companie, vânzările s-au situat la 1,93 miliarde de dolari, sub previziunile analiştilor, de 2,22 miliarde de dolari.

După închiderea şedinţei de joi a Bursei de la New York, acţiunile Nike au urcat cu 12%, ca urmare a raportării de vânzări şi profituri peste estimările analiştilor de pe Wall Street.

Profitul trimestrial net al Nike s-a situat la 1,5 miliarde de dolari, faţă de pierderi nete de 790 milioane de dolari în perioada martie – mai 2020.

„Aceasta este o perioadă în care brandurile puternice pot deveni şi mai puternice, iar în fiecare trimestru realitatea devine şi mai clară”, a apreciat directorul general John Donahoe.

Vânzările anuale în acest an fiscal previzionate de Nike au depăşit, de asemenea, estimările analiştilor de pe Wall Street, pe fondul cererii mai ridicate şi a extinderii afacerii online. Grupul american se aşteaptă la vânzări anuale de peste 50 miliarde de dolari, în timp ce analiştii previzionează 48,46 miliarde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 de bolnavi pe zi și ce se întâmplă cu relaxarea
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății. Ministrul Ioana Mihăilă(foto) spune că se poate observa deja o creștere a numărului de cazuri de COVID 19 și în România, iar în scenariul......
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
După un an record în care Netflix a adăugat 36 de milioane de abonați în 2020, cel mai popular serviciu de streaming ...
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce se întâmplă cu turiștii de acolo și ce e obligatoriu să știi dacă urmează să pleci?
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce ...
Numărul de cazuri noi de COVID 19 depistate în Grecia a crescut abrupt în ultimele zile, iar țara în care își fac ...
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri seară, că 87% din noile cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 ...