1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 14 º

News

Ninsoare şi viscol în ţară: Peste 25 de maşini, blocate pe drumul naţional Iaşi - Vaslui.

Peste 25 de maşini, majoritatea autoturisme mici, au rămas blocate, duminică dimineaţă, pe drumul naţional DN24 Iaşi - Vaslui, după ce şoseaua s-a blocat din cauza viscolului şi a ninsorilor în apropriere de localitatea vasluiană Codăeşti.

16 dec, 2012 | Mediafax

Autorităţile vasluiene au decis, duminică dimineaţă, închiderea drumului naţional DN 24 Vaslui - Iaşi din cauza blocajului apărut pe raza comunei vasluiene Codăeşti, în zona Movila lui Burcel, unde viscolul şi ninsorile au condus la formarea sulurilor de zăpadă pe şosea.

În aceste condiţii, peste 25 de maşini, majoritatea autoturisme mici, au rămas izolate în câmp, deocamdată pe termen nelimitat.

"S-a luat decizia închiderii traficului pe drumul naţional DN 24 pentru a se putea interveni în zona blocajului cu utilajele de deszăpezire. Nu putem preciza cât va fi închisă şoseaua, având în vedere că ninsorile şi viscolul creează probleme serioase în acel punct nevralgic de la Movila lui Burcel", a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, Neculai Olaru.

Potrivit Prefecturii Vaslui, alte două drumuri judeţene erau blocate la ora transmiterii acestei ştiri, respectiv Huşi - Buneşti şi Codăeşti - Dăneşti, unde autorităţile intervin pentru redeschiderea traficului rutier.

Infotrafic: Patru drumuri naţionale secundare din nordul Moldovei, închise din cauza viscolului

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că duminică dimineaţa din cauza viscolului care spulberă zăpada pe partea carosabilă, circulaţia este întreruptă pe patru drumuri naţionale secundare: DN29 Botoşani – Manoleasa, DN29A Dorohoi – Rădăuţi-Prut, DN29D Botoşani – Ştefăneşti şi DN24C– Rădău.

"Având în vedere că în nordul Moldovei viscoleşte, le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu este absolut necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, trebuie luat în calcul şi riscul întreruperii circulaţiei pe unele sectoare de drum, motiv pentru care din autovehicul nu trebuie să lipsească tot ceea ce este necesar în caz de inzăpezire", precizează sursa citată.

Meteorologii au emis, sâmbătă, o avertizare de Cod galben, pentru întreaga ţară, de precipitaţii abundente, intensificări ale vântului, viscol şi polei, valabilă de la ora 18.00, până luni, ora 10.00.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO