Nissan a îmbunătăţit estimările privind profitul pe fondul majorării vânzărilor în SUA şi a deprecierii yenului

Nissan şi-a revizuit în creştere estimările referitoare la profitul aferent anului fiscal ce se încheie la 31 martie 2015 datorită deprecierii yenului şi a majorării vânzărilor în SUA, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - lun, 09 feb. 2015, 11:42
Nissan a îmbunătăţit estimările privind profitul pe fondul majorării vânzărilor în SUA şi a deprecierii yenului

Profitul net va urca la 420 miliarde de yeni (3,5 miliarde de dolari), faţă de prognoza precedentă, care indica un câştig de 405 miliarde de yeni, a anunţat, luni, al doilea mare producător auto din Japonia, scrie Agerpres.

De asemenea, Nissan a îmbunătăţit estimările privind profitul operaţional şi veniturile în anul fiscal care se încheie la 31 martie 2015, deşi a redus ţinta de livrări cu 150.000 de vehicule, la 5,3 milioane de unităţi.

Directorul general al alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, se bazează pe majorarea vânzărilor în SUA pentru a contracara efectele recesiunii din Rusia şi încetinirea creşterii în Japonia şi China.

Profitul operaţional a crescut în trimestrul patru din 2014 cu 98%, la 156 miliarde de yeni, depăşind estimările analiştilor, de 119,6 miliarde de yeni. Vânzările au urcat cu 17%, la 2.940 miliarde de yeni.

Luni, acţiunile Nissan au înregistrat un avans de 1,4%, la 1.064 yeni, la bursa de la Tokyo. În ultimele 12 luni titlurile companiei au urcat cu 20%.

În Europa, Nissan a înregistrat pierderi operaţionale de 10,3 miliarde de yeni, faţă de pierderi de 7,3 miliarde de yeni în urmă cu un an, din cauza declinului pieţei auto din Rusia.

Deşi modelul low-cost Datsun a sprijinit vânzările Nissan în Rusia, deprecierea semnificativă a rublei în 2014 a afectat câştigurile companiei nipone. Luna trecută, Association of European Businesses (AEB) a anunţat că vânzările auto în Rusia au scăzut în 2014 cu 10,3%, la 2,49 milioane de unităţi. Pentru acest an, se estimează un declin de 24,2%, la 1,89 milioane de unităţi, din cauza condiţiilor economice dificile, a anunţat AEB.

Săptămâna trecută, directorul general al alianţei Renault-Nissan estima că piaţa auto din Rusia va scădea anul acesta cu încă 20%.

Nissan şi Renault deţin 50,01% din producătorul auto rus AvtoVAZ şi au ca obiectiv majorarea cotei de piaţă în Rusia până la cel puţin 40% până în 2016. Anul trecut, cota lor combinată de piaţă a urcat la 30,7%, de la 29,6% în 2013.

Renault-Nissan a vândut anul trecut un număr record de 8.470.610 vehicule la nivel mondial, 2014 fiind al cincilea an consecutiv de creştere a vânzărilor alianţei.

Vânzările Renault-Nissan au urcat cu 2,5%, comparativ cu 2013, graţie creşterii volumelor vânzărilor în SUA şi Europa Occidentală. Împreună, Renault, Nissan şi AVTOVAZ, cel mai mare constructor auto din Rusia, au fost reponsabili pentru o zecime din toate autoturismele vândute la nivel mondial.

‘Rămânem bine poziţionaţi şi optimişti cu privire la perspectivele pe termen lung ale pieţelor emergente, în pofida recentului declin înregistrat în Rusia şi Brazilia’, a declarat Carlos Ghosn.

În rândul celor trei parteneri, Renault a vândut 2,712 milioane vehicule (+3,2%), Nissan Motor a vândut un număr record de 5,3 milioane (+4,1%), iar Avtovaz 448.000 unităţi (-16,3%).

În 2014, principalele 10 pieţe ale alianţei au fost SUA (1,386 milioane vehicule), China (1,255 milioane vehicule), Rusia (764.245 vehicule), Japonia, Franţa, Mexic, Brazilia, Marea Britanie, Germania şi Italia.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...