Nissan estimează că va reveni pe profit în 2021, după trei ani de pierderi

Nissan Motor estimează că va reveni pe profit în anul fiscal 2021, după trei ani de pierderi, în urma măsurilor de restructurare, a deprecierii yenului şi a redresării cererii în industria auto, transmit Kyodo şi Reuters, citate de Agerpres.
AGERPRES - mie, 28 iul. 2021, 21:02
Nissan estimează că va reveni pe profit în 2021, după trei ani de pierderi

Al treilea producător auto nipon se aşteaptă să raporteze un profit net de 60 de miliarde de yeni (546 de milioane de dolari) în anul financiar curent, în pofida dificultăţilor cauzate de preţurile mai ridicate ale materiilor prime şi deficitul de semiconductori.

Anterior, compania niponă estimase că va înregistra pierderi anuale de 60 de miliarde de yeni.

De asemenea, Nissan se aşteaptă la un profit operaţional de 150 de miliarde de yeni, la vânzări de 9.750 de miliarde de yeni, în creştere cu 24% faţă de anul anterior şi faţă de estimarea de 9.100 de miliarde de yeni din mai.

Directorul general Makoto Uchida a anunţat miercuri că procesul de restructurare înregistrează progrese, iar rezultatele trimestriale sunt solide, pe fondul redresării vânzărilor în America de Nord.

În trimestrul doi din 2021, Nissan a înregistrat un profit net de 114,53 de miliarde de yeni, în timp ce profitul operaţional s-a situat la 75,68 de miliarde de yeni (688,60 de milioane de dolari), iar vânzările au urcat cu 71%, la 2.010 miliarde de yeni. Analiştii se aşteptau la pierderi de 42,72 de miliarde de yeni.

Compania şi-a menţinut obiectivul de a vinde pe plan global 4,4 milioane de vehicule.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile.

În prezent, alianţa regrupează zece mărci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun etc.), are 470.000 de salariaţi şi 122 de uzine pe toate continentele.

Te-ar mai putea interesa și
Şefa Comisiei Europene se întâlneşte, luni, la Bucureşti cu preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu
Şefa Comisiei Europene se întâlneşte, luni, la Bucureşti cu preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu
Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se întâlneşte luni, la Bucureşti, cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Florin Cîţu, în cadrul seriei de vizite NextGenerationEU, au......
Preşedintele Huawei se aşteaptă în 2021 la venituri mai mici cu 40 de miliarde de dolari din vânzările de smartphone
Preşedintele Huawei se aşteaptă în 2021 la venituri mai mici cu 40 de miliarde de dolari din vânzările de smartphone
Grupul chinez Huawei Technology va vedea în acest an cum veniturile sale din vânzările de smartphone vor scădea cu cel ...
Şcoala care va converti 8.000 de mineri în tehnicieni pentru industria regenerabilelor s-a deschis oficial – Renew Acad
Şcoala care va converti 8.000 de mineri în tehnicieni pentru industria regenerabilelor s-a deschis oficial – Renew ...
Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) a inaugurat oficial RenewAcad, o școală prin care intenționează să ...
Şapte judeţe sunt pe roşu, 54 de localităţi sunt peste 6 la mia de locuitori, la rata de infectare. Noi recorduri de cazuri noi şi pacienţi la terapie intensivă – Coronavirus – vineri, 24.09.2021
Şapte judeţe sunt pe roşu, 54 de localităţi sunt peste 6 la mia de locuitori, la rata de infectare. Noi recorduri de ...
Criza Coronavirus 24 septembrie 2021 - 7.116 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, 991 în Bucureşti. 145 de morţi în ...