Nissan înrăutăţeşte previziunile privind rezultatele financiare anuale, din cauza scăderii vânzărilor

Nissan, al doilea producător auto din Japonia, se aşteaptă să raporteze pierderi operaţionale în anul fiscal încheiat la 31 martie 2020, din cauza scăderii vânzărilor, în urma impactului pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmit Reuters şi Bloomberg, citate de Agerpres.
Economica.net - mar, 28 apr. 2020, 07:35
Nissan înrăutăţeşte previziunile privind rezultatele financiare anuale, din cauza scăderii vânzărilor

Nissan estimează o pierdere operaţională anuală de 45 miliarde de yeni (419,7 milioane de dolari), după ce în februarie previziona un profit operaţional de 85 miliarde de yeni. Compania niponă ar urma să raporteze o pierdere netă de 95 miliarde de yeni, faţă de un profit de 65 miliarde de yeni estimat anterior, scrie Agerpres.

De asemenea, Nissan a precizat că va avea nevoie de mai mult timp pentru a întocmi raportul privind rezultatele financiare anuale, care ar urma să fie dat publicităţii în data de 28 mai.

Recent, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că şefii Nissan vrea să restructureze compania, conform unui plan care va fi prezentat luna viitoare şi care va presupune reducerea mărimii companiei şi a ţintei anuale de vânzări cu un milion de vehicule.

În iulie, şeful Nissan din acea perioadă, Hiroto Saikawa, a declarat că obiectivul companiei este să ajungă până în martie 2023 la vânzări anuale de şase milioane de vehicule, un regres faţă de ţinta de opt milioane din perioada în care preşedinte era Carlos Ghosn.

Analiştii evaluează că în anul financiar încheiat la 31 martie 2020 Nissan a livrat aproximativ cinci milioane de unităţi, dar perspectivele pentru acest an sunt sumbre din cauza impactului pandemiei de coronavirus (COVID-19).

„Ani de zile, Nissan a avut ca obiectiv vânzări anuale de 7 – 8 milioane de vehicule, dar compania nu a reuşit să vândă mai mult de cinci milioane sau în jur de acest nivel”, susţin sursele. Acestea avertizează că cifra de cinci milioane ar putea fi chiar mai scăzută, ţinând cont de dificultăţile cu care se confruntă industria auto la nivel global.

În condiţiile în care criza provocată de epidemie a afectat semnificativ industria auto, Nissan este în mod special vulnerabil, după pierderile raportate recent, şi din cauza problemelor din conducere create în urma scandalului în care a fost implicat fostul lider Carlos Ghosn.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile.

În prezent, alianţa regrupează zece mărci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun etc.), are 470.000 de salariaţi şi 122 de uzine pe toate continentele.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...