Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor

Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează Agerpres.
AGERPRES - vin, 19 apr. 2024, 19:18
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor

În anul fiscal încheiat la 31 martie 2024, Nissan ar urma să raporteze un profit operaţional de 530 de miliarde de yeni (3,43 miliarde de dolari), faţă de prognoza precedentă, de 620 de miliarde de yeni. Totuşi, ar fi un nivel cu 40% mai ridicat decât profitul operaţional de 377 de miliarde de yeni din anul fiscal precedent.

Profitul net este acum estimat la 370 de miliarde de yeni, în loc de 390 de miliarde de yeni.

Nissan se aşteaptă în total la vânzări de 3,44 de milioane de vehicule în anul fiscal încheiat la 31 martie 2024, după ce în urmă cu două luni revizuise în scădere prognoza, la 3,55 de milioane de unităţi, parţial din cauza performanţei slabe din China.

Impactul intensificării concurenţei pe piaţa din SUA, cutremurul din peninsula niponă Noto şi perturbările cu care se confruntă transporturile în Marea Roşie afectează vânzările, a explicat directorul general Makoto Uchida.

Vânzările Nissan au fost de asemenea afectate de cererea peste estimări de maşini hibride pe piaţa din SUA, a adăugat Uchida. Acesta a declarat că firma „a decis că este necesar să ofere sprijin suplimentar furnizorilor afectaţi de creşterea costurilor”.

Vânzările anuale sunt acum estimate la 12.600 de miliarde de yeni, în loc de 12.000 de miliarde de yeni.

Luna trecută, Nissan anunţase că va lansa 30 de noi modele până în anul fiscal ce se încheie în martie 2027 şi vrea să-şi majoreze vânzările globale cu un milion de vehicule, în timp ce reduce costurile pentru a îmbunătăţi profitabilitatea şi dezvoltă baterii mai puternice.

Ţinta Nissan este ca, până la finalul deceniului, vehiculele electrice şi hibride să reprezinte 60% din vânzările sale globale, după ce în februarie 2023 obiectivul fusese stabilit la 55%.

Dintre cele 30 de noi modele noi ale Nissan din următorii trei ani, 16 vor fi electrificate. De asemenea, costurile la viitoarea generaţie EV vor fi reduse cu 30%, pentru a le face comparabile cu vehiculele cu motoare cu combustie internă, până în 2030, a informat compania.

Nissan, cu sediul în Yokohama, va explora noi parteneriate în SUA şi Japonia şi va continua să valorifice alianţa cu producătorul auto francez Renault şi grupul nipon Mitsubishi Motors în Europa şi alte regiuni, cum ar fi India şi America Latină, a precizat producătorul auto.

Anul trecut, Nissan a vândut aproape 3,4 milioane de vehicule pe plan global, un avans de aproximativ 5% faţă de 2022.

Te-ar mai putea interesa și
Tribunalul ICC interzice Gazprom să apeleze la instanţele ruseşti pentru disputele cu companiile europene
Tribunalul ICC interzice Gazprom să apeleze la instanţele ruseşti pentru disputele cu companiile europene
Un tribunal al Camerei Internaţionale de Comerţ (ICC) a interzis grupului Gazprom să continue în Rusia procedurile judiciare împotriva CEZ, a anunţat compania energetică din Cehia, transmite......
Bogdan Neacșu (CEC Bank) mai câștigă un mandat de președinte al Asociației Române a Băncilor. Maria Rousseva (BRD) este unul dintre vecepreședinții nou numiți
Bogdan Neacșu (CEC Bank) mai câștigă un mandat de președinte al Asociației Române a Băncilor. Maria Rousseva (BRD) ...
Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB) reunită în ședință de 24 mai 2024, a votat noua componență ...
Operatorul britanic National Grid caută cumpărător pentru cel mai mare terminal de LNG din Europa
Operatorul britanic National Grid caută cumpărător pentru cel mai mare terminal de LNG din Europa
Operatorul britanic al infrastructurii energetice National Grid a anunţat joi că intenţionează să vândă terminalul ...
Consiliul UE a adoptat noile reguli pentru reforma pieței de energie electrică. Sunt promovate PPA-urile și schemele CfD
Consiliul UE a adoptat noile reguli pentru reforma pieței de energie electrică. Sunt promovate PPA-urile și schemele CfD
Consiliul UE a adoptat reglementările actualizate pentru reforma pieței energiei electrice, pentru ca prețurile energiei ...